Share with:


חלבי

אופן הכנה

בקרו בקבוצה שלי : במטבח של שולמיטעים ונעים 🥧
עוגת גבינה"מחוץ למסגרת"
בהעדר תבנית סיליקון מעוצבת…מגרדים את הבצק של השכבה העליונה מעל מלית הגבינה ונהנים מעוגה פשוטה וטעימה
שחר שולמית… מידות אוניברסליות

רינג מרובע גודל 24 סנטימטר ותבנית סיליקון מעוצבת לחלק העליון
מצרכים לבסיס העוגה…
200 גרם חמאה
400 גרם קמח
200 גרם סוכר
1/4 כוס מיים
צבע מאכל סגול לפי דרישה

אופן הכנת הבסיס…
שמים במעבד מזון את כל המצרכים מלבד המים וצבע המאכל ומעבדים עד למצב פירורי
מערבבים את צבע המאכל במיים ומוסיפים למעבד ומערבבים עד לאיחוד ותו לא
משטחים את הבצק ברינג ומקפיאים שעה
בנתיים מדליקים תנור על חום של 140 מעלות ושמים במסילה התחתונה ביותר של התנור תבנית עם מיים

מצרכים למלית הגבינה…
700 גרם גבינת שמנת 30% שומן (או גבינה 9% שומן שסוננה לילה ומשקלה הסופי יהיה 700 גרם)
60 גרם סוכר
6 ביצים גודל לאר'ג
1/2 כוס קמח
1/4 כוס קורנפלור
100 גרם שמנת מתוקה
250 גרם שוקולד לבן

אופן הכנת המלית…
ממיסים במיקרוגל את השמנת המתוקה יחד עם השוקולד הלבן בפולסים ומערבבים בין לבין עד להמסה ואיחוד
במיקסר מקציפים את הגבינה עם הסוכר כ2 דקות ומוסיפים את הביצים בהדרגה מוסיפים את הקמח והקורנפלור ולבסוף מוסיפים את מסת השוקולד ומערבבים עד לאיחוד
יוצקים את המסה על בסיס הבצק הקפוא ואופים כשעה וחצי או עד שהעוגה מוכנה

מצרכים למרובעים לחלק העליון…
260 גרם קמח
150 גרם מחמאה קרה
100 גרם אבקת סוכר
40 גרם אבקת שקדים
מעט תמצית וניל
50 גרם ביצה
צבע מאכל סגול לפי דרישה
1/4 כוס סוכר דמררה

אופן ההכנה …
מערבבים את כל המצרכים מלבד
הביצה/צבע המאכל והסוכר במעבד המזון עד למראה פירורי
מוסיפים את הביצה כשהיא מעורבבת עם צבע המאכל
מוסיפים את הסוכר ומעבדים עד לאיחוד ותו לא
ממלאים בתבנית הסיליקון 3 ריבועים מהבצק וממלאים תבניות פרחים לקישוט ומקפיאים אותם שעה (אם נשאר בצק מכינים ממנו עוגיות נהדרות לקפה)
אופים בחום של 130 מעלות כ 30 דקות עד הזהבה ומצננים היטב מחלצים בעדינות את הריבועים ומניחים אותם על גבי העוגה לאחר שהיא התתקררה עם חומר מדביק כמו נפא'ג או גלוקוז או ריבה וכדומה

בהצלחה 😋
אהבתם? אשמח שתשתפו
שלכם שולמית

עוגת גבינה_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

378 מתכונים