Share with:


פרווה

אופן הכנה

לעיסת השקדים:
55 גר׳ חלבון
150 גר׳ סוכר
150 גר׳ אבקת שקדים

לנפות את אבקת השקדים במסננת דקה חשוב מאוד כדי שהמקרונים יצאו חלקים ויפים ולא יהיו חתיכות שקדים גסות בפנים. לאחר שניפינו את אבקת השקדים, להוסיף להם את אבקת הסוכר לערבב היטב ושוב להעביר במסננת .
להוסיף לזה את החלבונים ולערבב לעיסה ולהניח בצד.

למרנג:
35 מ״ל מים
150 גר׳ סוכר
55 גר׳ חלבון

מחממים בסיר את המים והסוכר ומחממים הסירופ צריך להגיע לטמפ׳ של 118 מעלות.
כשהסירופ מגיע לטמפ׳ של 110 אנחנו מתחילים להקציף את החלבונים במיקסר למרקם של קצף גילוח, כשהסירופ בטמפ׳ של 118 מעלות מתחילים להזליף אותו בעדינות לקצף , מקציפים למרנג יציב מאוד אבל לא חזק .

מאחדים את הקצף עם עיסת השקדים בעדינות וכאן בעצם צריך לשים לב לא לשבור את הקצף,
מערבבים עד השלב שבזמן העירבוב עם המרית העיסה מתפשטת ז״א כשמערבבים המרנג לא נשאר עומד אלא מתפשט בחזרה.
מוסיפים צבע מאכל שרוצים ומזלפים.
בסיום הזילוף ״דופקים״ את התבנית על מנת להוציא אוויר .
אופים בתנור שחומם מראש בטמפ׳ של 160 מעלות 15 דקות במדף הראשון מלמטה בתנור.
אופים באפיה רגילה לא בטורבו.
זמן האפיה והחום משתנה מתנור לתנור, אני מציעה לבדוק קודם 3-4 מקרונים ורק אז לאפות תבנית מלאה.
לתת למקרונים להתקרר טוב לפני שמחלצים מהתבנית.
אפשר להקפיא את המקרונים ללא מילוי חודשיים ויותר.
לגבי מליות יש המון מתכונים בגוגל אני אישית קונה את המילוי מוכן

מקרונים בצבעים
יפה סונינוספר המתכונים של
מתכון של

יפה סונינו

23 מתכונים