Share with:


בשרי

אופן הכנה

תפוחיות – תפוחים ואגסים ממולאים בכל טוב ✨🍐🍎
תפוחים ואגסים ממולאים בבשר, אגוזים ופירות יבשים – מנה חגיגית, מתוקה-מלוחה, שמכניסה לשולחן טעמים של שפע וברכה. מושלמת לראש השנה וגם לכל אירוע מיוחד.

🥄🥄🥄
מצרכים
• 5 תפוחים אדומים או ירוקים
• 5 אגסים יפים ובשלים
• 500 גרם בשר טחון (עגל/הודו/עוף – לפי הטעם)
• 1 בצל קצוץ ומטוגן
• ½ כוס פטרוזיליה קצוצה
• ½ כוס אגוזים קצוצים (פקאן/מלך/שקדים)
• ½ כוס צנוברים קלויים
• ½ כוס חמוציות מיובשות
• ½ כוס צימוקים בהירים או כהים
• ½ כוס משמשים מיובשים קצוצים
• מלח, פלפל שחור, קינמון, אגוז מוסקט לפי הטעם
• 2 כפות שמן זית
• 1 כף דבש טבעי
• ½ כוס יין אדום יבש
• ½ כוס ציר עוף או מים

🥄🥄🥄אופן ההכנה
• חותכים את התפוחים והאגסים לחצאים ומרוקנים בעדינות את הליבה.
• בקערה מערבבים את הבשר עם הבצל, הפטרוזיליה, האגוזים, הצנוברים, הפירות היבשים והתבלינים.
• ממלאים כל חצי פרי בתערובת ודוחסים קלות.
• מסדרים את הפירות הממולאים בסיר רחב, יוצקים מעל את הציר המעורבב עם הדבש, שמן הזית והיין האדום, ומבשלים מכוסה כ־30 דקות על אש בינונית.
• מעבירים לתבנית אפייה עמוקה וממשיכים לאפות מכוסה בחום בינוני (180°) עוד כ־40 דקות, עד שהתפוחים והאגסים רכים והמילוי מבושל היטב.

🥄🥄🥄
טיפ שלי: היין האדום מוסיף רוטב סמיך, צבע עשיר וניחוח חגיגי שמחמיא במיוחד לפירות.

✨ בתיאבון ✨

מתכוןמתכון

תפוחים ואגסים ממולאים בבשר, אגוזים ופירות יבשים – מנה חגיגית, מתוקה-מלוחה_מתכון של אוצרה ברזלי– מאסטר מתכונים
אוצרה ברזליספר המתכונים של
מתכון של

אוצרה ברזלי

29 מתכונים