Share with:


בשרי

אופן הכנה

✨ קציצורז ✨

❀ ❀ ❀

מרכיבים (כ־15 קציצות):
🥄 ½ קילו בשר טחון (בקר / עוף לפי הטעם)
🥄 2 כוסות אורז מבושל ומסונן
🥄 1 גזר בינוני חתוך לעיגולים או מגורר
🥄 1 בצל קצוץ
🥄 2 ביצים
🥄 3 כפות פירורי לחם (או שקדים טחונים לאופציה ללא גלוטן)
🥄 חופן פטרוזיליה קצוצה
🥄 1 כפית כמון
🥄 ½ כפית כורכום
🥄 מלח ופלפל שחור לפי הטעם
🥄 3–4 כוסות מים או ציר ירקות / עוף
🥄 3–4 עגבניות קלופות וקצוצות או 4 כפות רסק עגבניות
🥄 שמן לטיגון קל

אופן ההכנה:
🥄 מערבבים את הבשר, האורז, הבצל, הביצים, הפירורים, הירק והתבלינים עד קבלת תערובת אחידה.
🥄 יוצרים קציצות עגולות בינוניות.
🥄 מטגנים קלות בסיר רחב עם מעט שמן עד שהן מקבלות צבע זהוב. מוציאים לצלחת.
🥄 באותו סיר מוסיפים את הגזר, העגבניות/הרסק ומטגנים עוד 2–3 דקות.
🥄 יוצקים מים או ציר, מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
🥄 כשהנוזלים רותחים – מחזירים פנימה בעדינות את הקציצות המטוגנות.
🥄 מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים על אש קטנה כ־40 דקות עד שהקציצות רכות והרוטב סמיך וטעים.
טיפ שלי:
אפשר להוסיף כמה ענפי שמיר או סלרי לסיר – זה נותן ניחוח רענן ומפתיע 🌿

❀ ❀ ❀
בתיאבון!
מהמטבח של אוֹצָרָהּ ©

מתכוןמתכון

קציצות אורז ובשר טחון עגולות ורכות – תבשיל בסיר אחד מלא טעם וניחוחות._מתכון של אוצרה ברזלי– מאסטר מתכונים
אוצרה ברזליספר המתכונים של
מתכון של

אוצרה ברזלי

42 מתכונים