Share with:


צמחוני פרווה

אופן הכנה

קילו קמח
2 כפות שמרים
כף מלח
2 כפות סוכר
3 כפות שמן
כף ערק
ביצה 1
מים לפי הצורך עד למרקם נוח
בערך 550 מיל מים סהכ 2 וחצי כוסות. כולל חצי כוס מים של תסיסת השמרים )

בתוך קערית שמים את השמרים וכף מהסוכר וחצי כוס מהמים
מערבבים
לתת לזה לתסוס כ 3 עד חמש דקות בערך
בקערה גדולה מערבבים את הקמח המלח וכף הסוכר
מוסיפים לקערה את השמרים שתססו .מוסיפים ביצה שמן וערק.
ומים בהדרגה להתחיל מכוס וחצי ואחר כך להוסיף עוד חצי כוס מים בהדרגה .

לשים הכל לבצק חלק ומתפיחים כשעה עד שעה וחצי או עד להכפלת הנפח.

אחרי התפיחה
לרדד את הבצק בעזרת קמח
לקרוץ את הבצק בעזרת קורצן
עגול או אליפסה(פחית שימורים טונה )
להניח על גבי ריבועי נייר אפיה מקומח
להתפיח את העיגולים כרבע שעה

לשים חתיכת גזר בשמן
ולטגן בשמן עמוק
(כדי שהשמן לא ישחים מידיי)

ובתאבון אסתי זוהר

פריקסה_מתכון של אסתי זוהר מטבח אותנטי – מאסטר מתכונים
אסתי זוהר מטבח אותנטיספר המתכונים של
מתכון של

אסתי זוהר מטבח אותנטי

321 מתכונים