אופן הכנה:
שמים בקערה
שקית של בורגול בינוני (חצי קילו
3 כפות שמן
רבע כפית מלח
מערבבים ומוסיפים
מים רותחים לקערת הבורגול עד לכיסוי הבורגול .מכסים ונותנים מנוחה בצד כ10 דקות
בנתיים מטגנים 2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות.
לאחר 10 דקות מערבבים את הבורגול במזלג
מוסיפים לו את הבצל המטוגן
2 גזרים מגורדים
2 שיני שום קטושות
חופן פטרוזיליה
חופן כוסברה
מתבלים ב..
רבע עד חצי כפית בהרט
רבע כפית פלפל שחור
כפית מרק עוף
מערבבים את הכל וטועמים אם חסר מלח מוסיפים 😉
חותכים מלמעלה את הפלפלים מרוקנים את הזרעים וממלאים בבורגול .
לרוטב
שמים בסיר
3 שיני שום קטושות
2 כפות שמן
כף מלאה פפריקה מתוקה
2 כפות מלאות רסק עגבניות
חצי כפית סוכר
כפית גדושה מרק עוף
רבע כפית פלפל שחור
רבע כפית בהרט
מערבבים את כל מצרכי הרוטב
ומניחים בתחתית הסיר פרוסות של תפוחי אדמה
ומסדרים את הפלפלים הממולאים בסיר צמודים זה לזה
מכסים
ומבשלים על להבה בינונית
בערך 40 דקות .
בתאבון אתי זוהר