פלפוגפן ✨
🌿 פלפלונים קטנים וצבעוניים, ממולאים בתערובת חגיגית של בשר, אורז ואגוזים, עטופים בעלי גפן רכים ומבושלים ברוטב לימוני רענן. מנה מיוחדת, עשירה בטעמים ונראית נהדר על השולחן! 🌿
🥄 מצרכים
🥄 15–20 עלי גפן טריים או משומרים (שטופים ומסוננים)
🥄 6–8 פלפלונים צבעוניים קטנים (אדומים, צהובים, כתומים)
🥄 300 גרם בשר טחון
🥄 ½ כוס אורז שטוף ומסונן
🥄 ½ כוס אגוזים קצוצים (פקאן/מלך/שקדים)
🥄 1 בצל קטן קצוץ דק
🥄 2 כפות שמן זית
🥄 מלח, פלפל שחור
🥄 ½ כפית כמון
🥄 ½ כפית קינמון (לא חובה)
🥄 ½ כוס פטרוזיליה או כוסברה קצוצה
🥄 לרוטב
🥄 2 כוסות מים
🥄 מיץ מלימון גדול
🥄 2 כפות שמן זית
🥄 מלח ופלפל
🌸 אופן ההכנה
🥄 מטגנים את הבצל בשמן זית עד שקיפות, מוסיפים בשר טחון ומתבלים. מבשלים ערבוב קצר.
🥄 מכבים את האש, מוסיפים אורז, אגוזים ועשבי תיבול ומערבבים.
🥄 ממלאים כל פלפלון בתערובת עד ¾ גובה.
🥄 עוטפים כל פלפלון בעלי גפן – ליפוף הדוק.
🥄 מסדרים בסיר בשכבות צפופות, כשצד הסגירה כלפי מטה.
🥄 מערבבים את חומרי הרוטב ושופכים מעל. מניחים צלחת קטנה הפוכה על העלים.
🥄 מביאים לרתיחה עדינה, מנמיכים להבה ומבשלים כ־40–50 דקות עד שהכול רך ומבושל.
💡 טיפ שלי
להוסיף פרוסות לימון דקות בין השכבות – זה מעניק רעננות נפלאה.
בתיאבון! 😋
מהמטבח של אוצרה ©