Share with:


פרווה

אופן הכנה

שחר שולמית…מידות אוניברסליות

מצרכים להכנת הפוקאצ’ה…
קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
1/2 כוס שמן זית משובח
2 כפות סוכר
כף מלח
2 ועוד 1/2 כוסות מים קרים מאוד

מצרכים למלית..
עגבניות פרוסות
פטריות מטוגנות
בצל מטוגן
פרוסות חציל אפויות
מלח גס
טימין
פפריקה גרוסה
פלפל שחור גרוס
בזיליקום
שום גבישי
שמו זית למריחה על הפוקאצ'ה
ממרח פסטו למריחה לאחר אפיה

אופן הכנת הפוקאצ’ה…
במיקסר מערבבים את הקמח יחד עם השמרים הסוכר והמלח…
מוסיפים את שמן הזית תוך כדי לישה וכך גם את המים בהדרגה… לשים את הבצק עד שהוא רך חלק ומעט דביק… לפחות 10 דקות
בידיים משומנות יוצרים כדור מהבצק ומכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד… מניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח
מחלקים את הבצק לחלקים במשקל של 60 גרם כל חלק…(יוצא כ24 יחידות)בידיים משומנות מעט פותחים כל חלק מהבצק לצורת פיתה עגולה ישר על גבי נייר האפיה ומניחים מכוסה להכפלת הנפח…
יוצרים גומה במרכז כל עיגול… שמים בכל גומה בצל סגול מטוגן… חציל קלוי… פטריות מטוגנות…מורחים שמן זיית מעורבב עם פסטו על שולי הפוקאצ'ה מסביב למלית מתבלים במלח פפריקה גרוסה ופלפל שחור גרוס ואופים בחום של 180 מעלות עד הזהבה
מוציאים את התבנית מהתנור ומורחים את הפוקאצ'ות שוב בשמן זיית מעורבב עם פסטו
מכסים להצטננות

בהצלחה 😋

מתכוןמתכון

פוקאצ'ות בטעמים_מתכון של שלומית שחר
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

377 מתכונים