Share with:


מה צריך?

לקלתית:
200 גרם חמאה רכה
2 ביצים xl
50 גרם אבקת סוכר
400 גרם קמח תופח
2 כפות אבקת שקדים מולבנים
קורט מלח
למלית:
6 תפוחים חותכים לקוביות קטנות ומבושלות עם 2 כוסות מים וחצי כוס סוכר
לקרם:
100 גרם חמאה רכה
100 גרם סוכר
2 ביצים
50 גרם אבקת שקדים הלבנים
50 גרם אבקת אגוזי לוז
1 כפית תמצית וניל
1 כף פודינג וניל
לקישוט:
ריבת משמש
50 גרם שקדים מולבנים מקורמלים +רבע כוס סוכר

אופן הכנה

1)מערבלים את החמאה עם אבקת סוכר עד לאיחוד ומוסיפים את אבקת שקדים עד שאין גושים

2)מוסיפים את הביצים ומלח שוב מערבלים המסיימים עם הקמח בהדרגה עד לקבלת בצק רך ונעים למגע

3) מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה

4) הכנת הקרם
מערבלים את החמאה והסוכר עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת חלקה

5)מוסיפים את הביצים בהדרגה ורק בסוף את כל השאר ושוב מערבלים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה

6)מחלקים את הבצק לשניים , חלק אחד מרדדים לעובי של3 ס"מ לתבנית של פי יורדת בקוטר 26 ס"מ

7)יוצקים את הקרם על הקלתית ומעל את הפתוחים מסוננים

8)מרדדים את החלק השני של הבצק על שבלונה ליצירת רשת לפי ההוראות היצרן

9) מניחים את הרשת על התבנית, מברישים ביצה ואופים בתנור שחומם מראש ל180 כ 25 דק עד 30 עד להזהבה

10) מכניסים ריבת משמש למיקרוגל כחצי דק ומברישים על הפאי

11) אופן ההכנה של המקורמלים: שמים במחבת את השקדים עם הסוכר תוך כדי עירבוב עד שהסוכר נמס וצבע זהוב ,מפזרים סביב העוגה

פאי תפוחים צרפתי
זקלין פדלוןספר המתכונים של
מתכון של

זקלין פדלון

519 מתכונים