מתכון:
6 ביצים גודל L מופרדות לשתי קערות (חלבונים-חלמונים)
1.5 כוס סוכר (חד"פ חם)
1+3/4 כוס קמח מנופה (חד"פ חם)
1/2 כוס סולת (חד"פ חם)
3/4 כוס קוקוס גרוס (חד"פ חם).
1 כוס שמן (חד"פ חם)
1 כוס מיץ תפוזים סחוט (חד"פ חם)
1 שקית סוכר ווניל
1 שקית אבקת אפיה
2 כפות גרידת תפוז
1 כוס אוכמניות קפואות
3/4 כוס אגוז פקאן קלוף.
להכנה מראש,
* סירופ להרטבה קלה אחרי האפיה.
יש להביא לרתיחה
1 כוסות מים
1+1/2 כוס סוכר
פלח לימון
עד יצירת זיגוג קל
לקרר ולצקת כפות אחדות אחרי שהעוגות נאפות ומתקררות מעט.
* 2 תבניות אינגליש משומנות.
אופן ההכנה:
חימום התנור ל170 מעלות.
הקצפת החלבונים, הסוכר וסוכר הווניל לקצף יציב.
בקערת החלמונים
מערבבים בהדרגה את כל החומרים,
תחילה טורפים את השמן והמיץ עם החלמונים.
ואז מוסיפים במתינות את הקמח, הקוקוס הסולת, גרידת התפוז ואבקת האפיה.
מאחדים בתנועות רכות באמצעות כף או מרית את שתי הקערות.
לאחר האיחוד יוצקים את התערובת המאוחדת באופן שווה לשתי התבניות.
מוסיפים אוכמניות, אגוזי פקאן בעדינות על שתי התערובות ומכניסים לאפיה על טמפ' 170 מעלות.
העוגות מוכנות כשהן יציבות, רוטטות מעט.
ממליצה לצקת כפות אחדות של הסירופ הקר לשמירה על עסיסיות העוגות.
כשהעוגות קרות, הופכים אותן למגש הגשה.
הצעות הגשה:
ממרח לוטוס חם
אבקת סוכר
שבבי קוקוס קלויים
או עוגה נאטורל ללא תוספות מעל
נסו ותהנו.
