Share with:


פרווה

אופן הכנה

קטגוריית עוגות בחושות
קטגוריית מאפינס
שחר שולמית- מידות אוניברסליות
תבנית עגולה נון סטיק קוטר 24 סנטימטר (הבלילה מתאימה לתבנית קוטר 24 סנטימטר או ל2 תבניות מאורכות) משומנת ומקומחת

מדליקים תנור לחום של 160 מעלות

מצרכים…
3 ביצים גודל לארג'
כוס סוכר (200 גרם)
סוכר וניל (10 גרם)
כוס שמן (240 מ"ל)
כוס ממרח תמרים (300 גרם)
2 כפות מחוקות קפה נמס אינסטנט (8 גרם – מערבבים את הקפה הנמס עם המים)
¼1 כוסות מים פושרים (300 מ"ל)
3 כוסות קמח תופח (420 גרם)
כוס מקלות שקדים (120 גרם)

אופן ההכנה…
מקציפים בקערת המיקסר את הביצים עם הסוכרים עד לקצף בהיר ותפוח
מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים בהדרגה את שאר המצרכים לפי סדר כתיבתם ומערבבים עד לאיחוד
יוצקים את המסה לתבנית ואופים את העוגה כ60 דקות או עד שהיא מוכנה (בודקים עם קיסם)
מצננים ומשחררים את העוגה מהתבנית ומעבירים אותה למשטח הגשה

מצרכים לגנאש שוקולד קפה…
100 גרם שוקולד מריר
1/3 כוס קרם קוקוס (80 מ"ל)
2 כפות סילאן (30 מ"ל)
כפית מחוקה קפה נמס אינסטנט
כף מחוקה פולי קפה (אופציונלי)

אופן ההכנה…
מחממים בקערה קטנה את כל המצרכים במיקרו בפולסים ומערבבים בין לבין עד למרקם שוקולדי מבריק
ממלאים את הגנאש בשקע של העוגה בעודו חם
(במידה והשתמשתם בתבנית אחרת – יוצקים את הגנאש מעל העוגה)

בהצלחה 😋
אהבתם? אשמח שתשתפו
שלכם שולמית

עוגת תמרים קפה ומקלות שקדים בעיטור גנאש שוקולד סילאן וקפה_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

378 מתכונים