Share with:


חלבי

אופן הכנה

שחר שולמית – מידות אוניברסליות
רינג אובלי גודל 31/11 סנטימטר
בכל שכבה (מלבד בשכבת המרציפן) סגרתי צד אחד של הרינג בנייר אפיה ונייר כסף והנחתי את הרינג מעל משטח אפיה
העוגה מורכבת משכבות – פריך תפוזים – מרנג קוקוס – פיננסייר שוקולד – פיננסייר פיסטוק ומרציפן פיסטוק

מצרכים לשכבת פריך תפוזים…
1/4 כוס מיץ תפוזים (60 מ"ל)
צבע מאכל כתום – אופציונלי
1/2 כוס שמן (105 גרם)
¼1 כוסות קמח (175 גרם)
1/3 כוס סוכר (67 גרם)
כפית מחוקה אבקת אפיה (3 גרם)
גרידת תפוז
מדליקים תנור ל 160 מעלות

אופן ההכנה…
מניחים בקערה את המצרכים לפי סדר כתיבתם ומערבבים בין לבין עד לאיחוד
משטחים את המסה ברינג ואופים כ15 דקות או עד הזהבה
מצננים ומשחררים את הרינג בעדינות עם סכין חדה ומקפיאים את השכבה עם משטח האפיה

מצרכים לפיננסייר שוקולד…
120 גרם חמאה
3 כפות מחוקות קקאו (30 גרם)
1/2 כוס אבקת שקדים (45 גרם)
2/3 כוס אבקת סוכר (100 גרם)
70 גרם חלבונים
2 כפות ליקר כלשהו
100 גרם קרם קוקוס
1/3 כוס פיצפוצי שוקולד מריר (56 גרם – או שוקולד צ'יפס)
מחממים תנור ל160 מעלות

אופן ההכנה…
מקרמלים את החמאה בסיר קטן עד לגוון עינברי ומצננים אותה
בקערה נוספת מערבבים קקאו – אבקת שקדים – אבקת סוכר
מוסיפים לקערה חלבונים – ליקר וקרם קוקוס ומערבבים
מוסיפים את החמאה המקורמלת ומאחדים מסה
יוצקים את המסה לרינג ומפלסים אותה
מפזרים מעל את פיצפוצי השוקולד
אופים כ20 דקות או עד הזהבה ומצננים
משחררים את הרינג בעדינות עם סכין חדה ומקפיאים את השכבה עם משטח האפיה
מצרכים למרנג קוקוס…
2 כוסות קוקוס (180 גרם)
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
100 גרם חלבונים
מחממים תנור ל160 מעלות

אופן ההכנה…
מערבבים בקערה את הקוקוס עם הסוכר מוסיפים את החלבונים ומערבבים היטב עד למסה אחידה ולחה
משטחים את המסה ברינג ומפלסים אותה
אופים את המרנג כשהוא מכוסה בנייר אפיה כ30 דקות ומצננים את המרנג
משחררים את הרינג בעדינות עם סכין חדה ומקפיאים את המרנג עם משטח האפיה

מצרכים לפיננסייר פיסטוק…
100 גרם חמאה
130 גרם חלבונים
2/3 כוס אבקת סוכר (100 גרם)
כוס אבקת שקדים (90 גרם)
1/3 כוס קמח (47 גרם)
1/2 כפית אבקת אפיה (½1 גרם)
כף ליקר כלשהו
50 גרם מחית פיסטוק
1/3 כוס פיסטוקים (40 גרם)
מדליקים תנור לחום של 160 מעלות

אופן ההכנה…
ממיסים את החמאה במיקרו ומניחים בצד
בקערה נוספת טורפים את החלבונים עם אבקת הסוכר ומערבבים היטב מוסיפים אבקת שקדים – קמח ואבקת אפיה ומערבבים
מוסיפים את הליקר – את מחית הפיסטוק והפיסטוקים ומערבבים
מוסיפים את החמאה ומאחדים מסה
יוצקים את המסה לרינג ואופים מכוסה בנייר אפיה כ20 דקות או עד הזהבה ומצננים
משחררים את הרינג בעדינות עם סכין חדה ומקפיאים את השכבה עם משטח האפיה
מצרכים למרציפן פיסטוק אחרון ודי…
½1 כוסות פיסטוקים קלופים (180 גרם גרם)
2/3 כוס אבקת סוכר (100 גרם)
2 כפות מיץ לימון (26 גרם)

אופן ההכנה…
טוחנים במעבד מזון את הפיסטוקים לאבקה מוסיפים את אבקת הסוכר ומיץ הלימון ומעבדים עד לאיחוד
משטחים את המסה על גבי נייר אפיה עם מערוך וקורצים אותה עם הרינג
(אני רידדתי אותה על משטח סיליקון מדוגם)
מקפיאים לפני חילוץ
הרכבה…
מוציאים מהמקפיא את כל השכבות ומצמידים אותן זו לזו במעט מחית פיסטוק
מעבירים את היצירה למשטח הגשה ומקשטים לפי טעמכם אני זילפתי פרחים
בהצלחה 😋
אהבתם? אשמח שתשתפו
שלכם שולמית

מתכוןמתכון

עוגת שכבות "חלבונים" מהודרת_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

377 מתכונים