Share with:


חלבי

אופן הכנה

 

עוגת לב לנכדתי המתוקה
קטגוריית עוגות יום הולדת
קטגוריית עוגות בשכבות
קטגוריית מתוק וטעים וללא אפיה
קטגוריות עוגות בחושות
רינג עגול קוטר 24 סנטימטר סגור בצד אחד בנייר אפיה ונייר כסף
הרינג מונח על משטח אפיה
תבניות סיליקון בדוגמת לב
סבתא – אני רוצה עוגה עם שוקולד וסוכריות בדוגמא של לב
מקווה שעמדתי ביעדים של הקטנטונת
ראשית מכינים את הלבבות הקטנים שמקיפים את העוגה ואת הלבבות הגדולים שמעטרים את העוגה מעל ומקפיאים אותם (רצוי להכין יום לפני) ואחר כך מכינים את העוגה ומקשטים אותה בלבבות

מצרכים ללבבות נוטלה וגבינת שמנת
(הלבבות הקטנים שמעטרים את העוגה מסביב – מתקבלים 30 יחידות תלוי בגודל התבנית)
250 גרם ביסקויטים בטעם שוקולד
1/4 כוס קקאו (35 גרם)
160 גרם שוקולד נוטלה
160 גרם גבינת שמנת

אופן ההכנה…
מרסקים במעבד מזון את הביסקויטים
עם הקקאו ומעבירים אותם לקערה
מחממים מעט את הנוטלה במיקרוגל כדי שתתרכך ומוסיפים אותה לקערה
מוסיפים לקערה את גבינת השמנת ומערבבים את כל המצרכים עד לאיחוד
דוחסים את המסה לתבנית הסיליקון ומפלסים
מקפיאים היטב לפני חילוץ
מצרכים ללבבות מחממי לב
(הלבבות הגדולים שמונחים על העוגה)
300 גרם ביסקויטים בטעם וניל
1/2 כוס שקדים גרוסים (65 גרם)
2/3 כוס חלב מרוכז (226 גרם)
150 גרם גבינת שמנת
2 שקיות סוכר וניל

אופן ההכנה…
טוחנים במעבד מזון את הביסקויטים
(לא לאבקה אלא שיישארו גם חתיכות קטנות של ביסקויטים) ושמים אותם בקערה
מוסיפים את שאר המצרכים לקערה ומערבבים למסה אחידה
מחלקים את המסה ל6 חלקים כמספר הלבבות בתבנית ודוחסים כל חלק ללבבות ומפלסים היטב
מקפיאים לפני חילוץ
מחממים תנור לחום של 170 מעלות

מצרכים לעוגת שוקולד עסיסית…
3 ביצים גודל לארג'
כוס סוכר (200 גרם)
סוכר וניל
1/2 כוס שמן (120 מ"ל)
250 מ"ל שמנת מתוקה
1/2 כוס מים חמים (120 מ"ל)
1/2 כוס קקאו (70 גרם)
1/2 כוס שוקולית (70 גרם)
1/2 כוס קוקוס (45 גרם)
½1 כוסות קמח תופח (210 גרם)

אופן ההכנה…
מקציפים במיקסר את הביצים עם הסוכרים עד לקצף בהיר ותפוח
מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים בהדרגה את שאר המצרכים לפי סדר כתיבתם ומערבבים עד לאיחוד
יוצקים את הבלילה לרינג ואופים בין 35 ל40 דקות (בודקים עם שיפוד עץ)
מעבירים סכין בין העוגה לדופן כדי לשחרר את הרינג בעדינות מעל העוגה
מצננים ומקפיאים את העוגה עם משטח האפיה

מצרכים לגנאש שוקולד לציפוי העוגה…
125 גרם שוקולד מריר
125 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה…
ממיסים את השוקולד והשמנת במיקרוגל בפולסים עד לאיחוד ומערבבים היטב
מניחים את העוגה הקפואה מעל רשת וממתינים שתגיע לטמפרטורת החדר
יוצקים מעליה את הגנאש עם כף שיגיע לכל השטח ולדפנות העוגה
מנקים את העוגה מסביב מהנזילות של הגנאש
ומעבירים אותה בזהירות אל משטח הגשה
מניחים מעל העוגה את הלבבות הגדולים ומצמידים לה מסביב את הלבבות הקטנים
מקשטים בסוכריות צבעוניות

בהצלחה 😋
אהבתם? אשמח שתשתפו
שלכם שולמית

עוגת לב ליום הולדת_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

377 מתכונים