Share with:


חלבי

אופן הכנה

עוגת יום הולדת לבני מיכאל

שחר שולמית מידות אוניברסליות
עוגת בסיס 3 שכבות…
שכבה ראשונה שוקולד קוקוס
מצרכים
4 ביצים גודל לארג'
כוס שמן
כוס קמח תופח
כוס סוכר חום
3/4 כוס קוקוס
כוס מזרה שוקולד
100 גרם שוקולד מריר קצוץ דק
80 גרם אינסטנט וניל
בקערה גדולה מערבבים היטב
שמן ביצים וסוכר… מוסיפים בהדרגה את המצרכים היבשים עד לאיחוד… המסה יוצאת סמיכה
יוצקים לרינג 24 עטוף בנייר אפיה ונייר כסף… אופים מכוסה עם נייר אפיה מעל בתנור שחומם מראש
ל160 מעלות עד הזהבה
מצננים ומקפיאים… מחלצים בזהירות ושומרים עטוף בצד

עוגה שניה שמורכבת מ2 שכבות שכבה ראשונה פריך תפוזים
מרכיבים…
350 גרם קמח
200 גרם שמן
10 גרם אבקת אפיה
120 גרם מיץ תפוזים
150 גרם סוכר
מעט צבע מאכל כתום
לערבב בקערה את החומרים עד לאיחוד ולשטח ברינג 24 להקפיא ובנתיים להכין את השכבה השניה

שכבה שניה…
מרכיבים
3 ביצים גודל אקסטרא לארג'
200 גרם סוכר
250 גרם שמנת מתוקה
90 גרם קוקוס
100 גרם פיסטוקים גרוסים דק
190 גרם קמח תופח
קורט מלח
מעט תמצית וניל
לשים בקערה גדולה את הביצים… שמנת מתוקה… ולערבב במטרפה ידנית… להוסיף את שאר הרכיבים ולאחד מסה…
לצקת את זה על גבי הבצק הפריך ולאפות בתנור שחומם מראש ל150 מעלות מכוסה בנייר אפיה כשעה עד הזהבה
לצנן את העוגה ולהקפיא… למרוח על גבי עוגת השוקולד הקפואה ריבת מישמש כחומר מאחד בין 2 העוגות ולהניח
עליה את עוגת 2 השכבות הקפואה וליישר קצוות

שכבה עליונה…
את האותיות מלאתי במרציפן שהכנתי…
ומעל יצקתי חלבת שוקולד
אופן ההכנה…
בקערה שמתי
180 גרם שוקולד מריר
120 טחינה גולמית
המסתי בפולסים של דקה במיקרוגל עד לאיחוד… הוספתי לזה 180 גרם ביסקויטים טחונים ועירבבתי… לצקת את המסה על גבי המרציפן ולנער מעט כדי שזה ישתטח ולהקפיא לפני חילוץ…

בהצלחה😋

עוגת יום הולדת 08_מתכון של שלומית שחר
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

377 מתכונים