Share with:


חלבי

אופן הכנה

למלית הגבינה:
2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
1/2 חפיסה אינסטנט פודינג וניל
500 גרם גבינה לבנה 5% או 9%
250 גרם גבינת שמנת 30% שומן (עדיף נפוליאון)

בצק לתחתית ולפירורים
11/2 כוסות (210 גרם) קמח תופח
1/3 כוס (65 גרם) סוכר
150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
3 חלמונים

**תבנית 26

לתחתית ולפירורים:
מחממים תנור ל-180 מעלות. במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים קמח תופח, סוכר וחמאה ותערובת פירורית. מוסיפים חלמונים ומעבדים רק עד לקבלת פירורי בצק לחים. לא מעבדים יותר מדי אחרת הבצק ייאבד מפריכותו ולא יהיה נמס בפה.
-מהדקים כ-2/3 מהפירורים בידיים לתחתית התבנית העגולה, מרופדת בנייר אפייה.
את היתרה מהדקים לעובי 1/2 ס"מ על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
אופים להזהבה כ-20 דקות ומצננים לחלוטין.
מפוררים את הבצק האפוי לפירורים ושומרים בכלי אטום עד השימוש.

למלית הגבינה:
במיקסר מקציפים יחד את השמנת המתוקה עם הסוכר והפודינג עד לקבלת קצפת יציבה. מקפלים פנימה את הגבינות. חשוב להקציף את השמנת המתוקה עד לקצפת יציבה ממש (בזהירות שלא תהפוך לחמאה), כי היא שנותנת מרקם יציב לעוגה (ביחד עם הפודינג). אם נקציף לקצפת רכה מדי, העוגה תתפרק בזמן החיתוך.
-יוצקים את תערובת הגבינה מעל התחתית האפויה ומחליקים. מפזרים מעל את הפירורים ומעבירים בכלי אטום למקרר למשך הלילה

עוגת גבינה פירורים
דייוויד וחברי הקבוצהספר המתכונים של
מתכון של

דייוויד וחברי הקבוצה

187 מתכונים