Share with:


פרווה

אופן הכנה

החומרים: לכ-60-70 עוגיות תלוי בצורת חותכני העוגיות ובגודלן.

1 ק"ג קמח מנופה
2 שקיות אבקת אפייה
1 כף גדושה הל
2 חבילות +2 כפות מחמאה או מרגרינה קרה(קוביות)
1/2 1 כוסות סוכר
5 ביצים
1/2 כוס מיץ תפוזים

לטבילה:
1 כוס סוכר
מצננים אם מצליחים לשמור

הכנה:
שמים בקערה רחבה את הקמח, אבקת האפייה וההל ומערבבים. מניחים בקערת מערבל חשמלי את המרגרינה (משתמשים בוו הגיטרה) ומערבלים תוך הוספת הסוכר, הביצים ומיץ התפוזים מערבלים לקבלת עיסה אחידה.
מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים בהדרגה תוך כדי ערבול את תערובת הקמח, מערבלים מספר שניות לקבלת בצק אחיד ורך.
מחלקים את הבצק לשניים. מקמחים משטח עבודה ומרדדים עליו חלק אחד של בצק לעלה בעובי 1/2 ס"מ. חורצי עוגיות בעזרת חותכנים בדוגמאות שונות.
מניחים בקערית את הסוכר נוטלים כל עוגייה וטובלים תוך לחיצת הידוק בסוכר. עורכים את העוגיות עם הסוכר על תבנית תנור מרופדת בנייר

עוגיות עיראקיות חג'יבדה עם הל_כרמלה שמואל_מתכון של כרמלה שמואל
כרמלה שמואלספר המתכונים של
מתכון של

כרמלה שמואל

65 מתכונים