עוגיות סוגרות פינה שאני מכינה באופן קבוע כל שבוע
איך עדיין לא פרסמתי אותן….?
אולי כי הן לא הכי פוטוגניות אבל יש בהן כל מה שצריך בשביל ביס מספק ומזין, ממלא לקראת אימון בלי להכביד או סתם כשאין זמן למשהו אחר בבוקר
מעט מרכיבים
פשוטות
עוזרות לנצל את הבננות האלה שנשכחו בצד (תמיד יש אצלי)
ועוברות הקפאה וחימום מחדש מעולה אז מכינה כמות ענקית
למתכון:
תנור על 175 טורבו
מועכים ממש טוב 5 בננות בשלות (הכי נוח עם מועך פירה)
מוסיפים פנימה
3 כוסות שיבולת שועל
3/4 כוס קמח שקדים
כף קינמון
מעט מלח
כפית וניל
מערבבים
מסדרים תלוליות על ניר אפיה (הכי נוח עם כפית גלידה קטנה ואז מעצבים באצבעות לעוגיות)
אופים 10-15 דקות
תבואו לבדוק אחרי כמה דקות לוודא שלא מתייבשות ונשרפות
הן מזהיבות ממש מעט ויציבות למגע כשמוכנות
מצננים לגמרי
אפשר להקפיא או לזלול
יוצאת כמות של 25-30 עוגיות קטנות
אין בעיה לאפות בכמה נגלות כי הכמות גדולה באמת ואורך האפייה קצר אז הבלילה תעמוד קצת בצד או שבזמן האפייה של המגש הראשון, מכינים את הבא בתור
וואריאציה אפשרית:
במקום 3/4 כוס קמח שקדים, לשים רק 1/4 ועוד חצי כוס אבקת חמאת שקדים (תגידו אם צריך קישור להזמנה כי אין בארץ)
במקום וניל, תמצית שקדים
יוצאות עוגיות מרציפניות
אפשר להוסיף קצת אגוז מוסקט וג׳ינג׳ר ואפילו ציפורן לעוגיות בסגנון סתיו (pumpkin spice)
בקיצור, תפליגו עם היצירתיות
כדי לחמם: במיקרו 20 שניות ואז 3-4 דקות עם תוכנית re-heat על 170 בנינג׳ה או 7-8 דקות בתנור על 160
כוכבית אחרונה:
מי שלא אוהב טעם של בננה, אפשר להחליף ב- 2 כוסות בטטה מבושלת מעוכה