Share with:


חלבי

אופן הכנה

קטגוריית עוגיות
שחר שולמית – מידות אוניברסליות
60 עוגיות – תלוי בגודל העוגיה

מצרכים לבצק…
3 כוסות קמח (420 גרם)
1/2 כוס אבקת סוכר (75 גרם)
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
גביע שמנת חמוצה (200 גרם)
צבע מאכל לפי צורך
מצרכים למלית…
120 גרם שוקולד לבן
250 גרם חלווה מגורדת
75 גרם פיסטוק טחון

אופן הכנת הבצק…
שמים במעבד מזון או בקערת מיקסר עם וו גיטרה קמח – אבקת סוכר וחמאה ומעבדים עד למצב פירורי
מערבבים את השמנת החמוצה עם צבע המאכל ומוסיפים אותם לקערה ומערבבים עד לאיחוד
מניחים בינתיים את הבצק עטוף במקרר
אופן הכנת המלית …
ממיסים את השוקולד בבן מרי ומוסיפים לו את החלווה ואת הפיסטוק ומערבבים היטב
ממלאים תבניות כדור קטנטנות (אופציונלי) במידה של כפית מדידה מחוקה ומקפיאים מספר שעות לפני חילוץ
לאחר כמה שעות מחלצים את המלית מהתבניות
מחלקים את הבצק לחתיכות בגודל של כף אוניברסלית מחוקה ושוטחים מעט ביד את חתיכת הבצק כדי לשים בה את המלית (בהעדר תבניות למלית ממלאים מהמסה כפית ומגלגלים לכדור)
משטחים את הבצק בתבניות הסיליקון ומפלסים מסה (בהעדר תבניות לעוגיות יוצרים כדורים ומשטחים אותם בעדינות מעל נייר אפיה)
אופים את העוגיות בחום של 170 מעלות כ15 דקות או עד הזהבה
מיד כשמוציאים את העוגיות מהתנור מניחים עליהן ניילון ולוחצים עליהם עם משטח מפולס בעודן חמות כדי לפלס את החלק התחתון שלהן שתפח מעט
מצננים את העוגיות ומפזרים מעליהן אבקת סוכר
בהצלחה 😋
אהבתם ? אשמח שתשתפו
שלכם שולמית

עוגיות במלית שוקולד חלווה ופיסטוק _מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

378 מתכונים