Share with:


פרווה

אופן הכנה

שחר שולמית – מידות אוניברסליות
מצרכים…
קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים (20 גרם)
כוס סוכר (200 גרם)
סוכר וניל
קורט מלח
3 ביצים גודל לארג'
2 כוסות מים (480 מ"ל)
כוס שמן (240 מ"ל)
אופן ההכנה…
בקערת המיקסר עם וו לישה שמים את המצרכים היבשים ומערבבים אותם על מהירות נמוכה 30 שניות
מוסיפים את שאר המצרכים ולשים את הבצק כ10 דקות (הבצק יוצא מעט דביק) עוטפים את הבצק במעט שמן ומכסים אותו עד להכפלת הנפח
מחלקים את הבצק ל4 חלקים שווים ופותחים כל חלק על שיש משומן לעלה מלבני וגדול
מורחים על הבצק שוקולד או כל ממרח אחר שאוהבים ומפזרים אגוזים קצוצים או בראס אגוזים (אני מרחתי ב2 גלילות ממרח שוקולד נוגט ומעל פיזרתי קקאו ובראס אגוזים וב2 גלילות נוספות מרחתי ממרח פרלינה נוגט ופיזרתי בראס אגוזים)
מגלגלים את הבצק לגלילות ומקפיאים אותן כ 60 דקות (כדי שהחיתוך והקליעה יצאו יפה והמלית לא תלכלך את הגלילה) חותכים כל גלילה לאורך ל3 חלקים וקולעים צמה ומעבירים את הגלילות אל משטח אפיה עם בנייר אפיה
מתפיחים את הגלילות עוד 60 דקות ואופים אותן בין 30 ל40 דקות או עד הזהבה בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות
מצרכים לסירופ…
כוס מים (240 מ"ל)
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
1/4 כוס מיץ לימון (60 מ"ל)
אופן הכנת הסירופ…
מבשלים את כל המצרכים כמה דקות עד להסמכה ראשונית
ומורחים את הגלילות בסירופ מיד כשמוציאים אותן מהתנור
בהצלחה 😋
אהבתם ? אשמח שתשתפו
שלכם שולמית

מתכוןמתכון

עוגות שמרים פרווה_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

377 מתכונים