Share with:


פרווה

אופן הכנה

קילו קמח מנופה
2 כפות שמרים
כף וחצי סוכר
כף מחוקה מלח
1 ביצה טרופה
רבע כוס שמן
2 כפות ברנדי , ערק, (בקיצור אלכוהל (למניעת ספיגת השמן בספינז האלכהול לא מורגש כלל בספינז')
כ ליטר שמן לטיגון
כ 3 וחצי כוסות מים חמים(חום של ברז)

בקערה מערבבים את הקמח ,שמרים, סוכר,
עושים גומה ומוסיפים את השמ,ן הביצה, הברנדי
ואת המים בהדרגה אני לשתי ביד לשים את הבצק טוב טוב שלא יהיו גושים בכלל
ממשיכים לעבד את הבצק עד שהוא חלק הבצק אמור להיות דליל לא מוצק , מכסים בשקית ניילון ומכניסים למקרר
אל דאגה חצי שעה הוא תופח.
מוציאים מהמקרר מורידים אוויר ומשאירים על השיש בטמפרטורת החדר כ 20 דקות .
בסיר שמים ליטר שמן ומחממים מקלפים כ 2 גזרים וחותכים כל פעם שהגזר משחים מחליפים.
מכניסים את הגזר לשמן וברגע שזה מבעבע השמון מוכן .לוקחים קערה עם מים או שמן
מרטיבים את הידיים וקורצים מהבצק כדור כמו כדור פינגפוג פותחים באמצע ומנחים בעדינות בשמן החם,
ברגע שרואים שהטגן מעט מכניסים מזלג לאמצע הבצק ומסובבים בתונועות סיבוביות בעדינות , הופכים
וכשמתקבל הצבע הדרוש מוצאים לנייר סופג, ככה שתי וערב עד לסוף הבצק.
טובלים בסוכר, או מפזרים אבקת סוכר , או מכינים סירופ ..

ספינז קרנצ'י מתפוצץ
עינת חנניהספר המתכונים של
מתכון של

עינת חנניה

153 מתכונים