Share with:


פרווה

אופן הכנה

קטגוריית תוספות
שחר שולמית – מידות אוניברסליות

מצרכים…
500 גרם אפונה ירוקה
כפית מלח לבישול האפונה
כוס בצל יבש
1/3 כוס פטרוזליה יבשה
כפית מחוקה פלפל שחור גרוס
2 כפיות מחוקות מלח
כפית מחוקה כורכום
2 כפיות מחוקות פפריקה מרוקאית בשמן
1/2 כוס שמן (120 מ"ל)
5 כוסות מים רותחים (1.200 מ"ל)
680 גרם רוטב פסטה בצנצנת (ככה קונים – או רטבים אחרים בסגנון)
500 גרם פסטה

אופן ההכנה…
שמים את האפונה עם כפית מלח ומכסים אותה במים מבשלים אותה כ10 דקות – מסננים את האפונה מהמים ומניחים בצד
מניחים בסיר גדול את הבצל היבש – הפטרוזליה – התבלינים – השמן והמים הרותחים ומניחים בצד 10 דקות למנוחה כדי לרכך מעט את הבצל היבש (אם אתם לא אוהבים את הירקות המיובשים הללו…מוותרים עליהם וממשיכים בתהליך העבודה ללא מנוחה של 10 דקות)
מוסיפים לסיר את רוטב הפסטה – הפסטה (לאחר ששברנו אותה לחתיכות) והאפונה ומערבבים
מביאים את התבשיל לרתיחה ומנמיכים את הלהבה לנמוכה כל זמן הבישול
מידי פעם מערבבים את התבשיל
(התהליך לוקח כ45 דקות)
בסיום הבישול משאירים את הפסטה מכוסה כ15 דקות לפני שמערבבים אותה ומתענגגגגים

בהצלחה 😋
אהבתם ? אשמח שתשתפו
שלכם שולמית

ספגטי ואפונה_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

380 מתכונים