100 גרם אורז אדום
100 גרם אורז בר
100 גרם אגוזי לוז קצוצים
150 גרם צימוקים
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
1/4 כוס עלי נענע קצוצים
5 ענבים /פלחי תפוז חתוכים דק
מיץ מלימון אחד
50 גרם שמן זית
1 כף חרדל
1/4 כוס מיץ תפוז סחוט
אופן ההכנה :
מבשלים את האורזים (כל אחד בסיר נפרד מכיוון שזמן הבישול שונה , מים- באורז בר 1 ל 3 באורז האדום 1ל 2)
מקררים לטמפרטורת החדר
משרים את הצימוקים כעשר דקות במים רותחים , מסננים ומקררים
מערבבבים את כל רכיבי הסלט פרט לתיבול (שמן חרדל ,מיץ תפוזים ולימון)
הכנת ויניגרייט הדרים:
שמים חרדל ,מיץ לימון ומיץ תפוזים בבלנדר, יוצקים את שמן הזית בהדרגה תוך כדי שהבנלדר עובד ליצירת אמולסייה
מטבלים במלח ופלפל
מערבבים לתוך הסלט