Share with:


פרווה

אופן הכנה

הבצק
3.5 כוסות קמח לבן
1/2 כף שמרים יבשים
4 כפות שטוחות סוכר
כפית שטוחה מלח
2 ביצים -בינוני או גדול
5 כפות שמן קנולה
3/4 כוס מים

שמן לטיגון
1/4 כוס שמן קנולה

מילוי וציפוי
210 גרם לערך ריבת תות שדה
אבקת סוכר לפי הטעם והצורך.

15 יחידות לערך

1. בקערה מערבבים את הקמח, השמרים היבשים והסוכר.
2. יוצרים גומה באמצע ומוסיפים את יתר המצרכים.
3. לשים את הבצק כ- 10 דקות (אני לשה ביד, אפשר כמובן במיקסר) עד לקבלת בצק נעים ומעט דביק.
4. מכסים את הבצק ומניחים לו לתפוח כחצי שעה.
5. יוצרים עיגולים שווים, מניחים בתבנית על נייר אפייה (לגזור את נייר האפייה לריבועים קטנים ולהניח כל עיגול בצק על ריבוע אחד כזה) ומתפיחים במשך שעה נוספת.
6. מחממים את השמן (שמן לא עמוק, כסנטימטר וחצי גובה של שמן חם ולא רותח (כ- 160 מעלות) – ראו מידע נוסף בנוגע לכמות השמן), ומטגנים את הסופגניות משני הצדדים על להבה בינונית.
7. מזריקים לסופגניות ריבת תות ומפדרים באבקת סוכר לפי הטעם.
8. חג חנוכה שמח (:
כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בסופגניות לאחר הטיגון. ככל הנראה יש להשתמש בכמות שמן גדולה יותר (תלוי בסיר בו עושים שימוש)

סופגניות ריבה
הילה סמוכה רשתיספר המתכונים של
מתכון של

הילה סמוכה רשתי

198 מתכונים