Share with:


חלבי

אופן הכנה

בקרו בדף שלי _ המטבח של יפה רייפלר – מתכונים

המתכון של יפה רייפלר
(חלבי)

מצרכים:

5 תפוחי אדמה
1 1/2 כוסות קמח
1 ביצה
מלח לפי הטעם

*
חמאה
פתיתי קשקבל

ההכנה:

לקלף את תפוחי האדמה להכניס לשקית , ולבשל אותם במקרוגל כ 15 דקות או עד שיתבשלו..
לצנן את תפוחי האדמה ולגרר בפומפיה גסה, להוסיף מלח, ביצה לערבב ולהוסיף קמח בהדרגה תוך כדי ערבוב..כשהעיסה אחידה להכניס למקרר למשך שעה לפחות.
ליצור כדורים קטנים.
לשים על האש סיר עם מים, קורט מלח וכף שמן ולהביא לרתיחה..
להכניס לסיר את הניוקי כשהמים רותחים ולבשל עד שהניוקי צף על פני המים.
***
לסנן את הניוקי ולהגיש עם מעט חמאה רכה ופתיתי קשקבל .

תהנו…

כל הזכויות שמורות C