מצרכים :
1 חציל גדול
או
2 חצילים בינוניים רחבים
לתערובת הבשר :
500 גרם בשר טחון
1 ביצה
2 פרוסות לחם רטוב (לסחוט ולפורר)
1 בצל מגורד
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
תבלינים : מעט מלח ופלפל שחור .חצי כפית בהרט .רבע כפית כורכום. רבע כפית פפריקה .
מערבבים את כל מרכיבי המילוי מכניסים לקירור עד להכנת הרוטב וחיתוך החצילים .
לציפוי לפני הטיגון:
2 ביצים
2 כפות מים
מערבבים היטב !
1 כוס קמח מצה /קמח לבן
אופן הכנה :
חותכים בעזרת סכין אבל לא עד הסוף לפרוסות דקות ובין כל שתי פרוסות חותכים עד הסוף יוצרים כמעין כיס משתי פרוסות דקות של חציל
חותכים לאורך כל החציל באופן הזה .
ממלאים כל סנדוויץ' של חציל בכף ממילוי הבשר טחון
טובלים את פרוסות החצילים הממולאים בקמח
אחר כך טובלים בביצה
ומטגנים בשמן עמוק !
מכינים רוטב אדום ומוסיפים את החצילים המטוגנים לרוטב .
לרוטב :
2 כפות שמן קנולה
1 כף גדושה פפריקה
5 שיני שום פרוסות
1/4 רבע כפית פלפל שחור
1 כפית מרק עוף
1/2 כפית סילאן/סוכר
2 כפות רסק עגבניות
בערך כוס וחצי מים
להרתיח כמה דקות את כל מרכיבי הרוטב .
להניח ברוטב את פרוסות החציל המטוגנות ברוטב ולבשל בערך
כ 30 -40 דקות חצי מכוסה
ניתן לפזר מעט פטרוזיליה מעל ולהגיש לצד אורז
בתאבון אסתי 😋