Share with:


אופן הכנה

סוף עונת התותים, נשארו כמה תותים מיותמים במקרר והייתי חייבת להכין מהם משהו.
הכנתי בצק פילו ממולא בשמנת ורפרפת תותים . יצא פשוט מעדן.

המצרכים – ל 12 -15 יחידות
עלי פילו כמספר המנות
חמאה מומסת
2 שמנות חמוצות 400 מ"ל
5-4 כפות אבקת סוכר
סוכר וניל
כף קורנפלור
חלמון
לרפרפת התותים-
10-15 תותים
3 כפות כוס סוכר
1/2 כף קורנפלור

מסננים את השמנות כמה שעות במסננת עד לקבלת מירקם של גבינת שמנת.
מוסיפים אבקת סוכר,חלמון,וניל וקורנפלור ומערבבים לתערובת אחידה.
מניחים את התותים הסוכר והקורנפלור בסיר קטן ומבשלים כ- 5 דקות עד להסמכה קלה. מקררים.
מורחים דף אחד של פילו במעט חמאה .חותכים ל- 4 ריבועים ומניחים אותם אחד על השני.
אני הנחתי את העלים בתבניות קטנות של טארטים. אפשר להניח גם על נייר אפייה.
ממלאים בכף גדושה של השמנת , מעליה כף של רפרפת התותים.
סוגרים מעט את העלים מסביב.
מורחים במעט חמאה.

מכניסים לאפייה לתנור מחומם על 180 כ- 40 דקות או עד הזהבה יפה של המאפים.
מגישים מיד.
טעים חם חם וטרי,

תודה לחברתי המוכשרת חווה סתווי שבהשראת התמונה שהעלתה הכנתי את המאפים.

חווה שלחה לי תמונה של פלצ'ינטה – מאפה רומני ממולא בגבינה, שצולמה בקונדטוריה ברומניה.

טוב, שלי לא יצאו כל כך מושלמות כמו התמונה, מה שבטוח – יצאו טעימות

לבלוג של דפנה :

 "מתנות קטנות"   בלוג  אוכל,אפיה ועוד