Share with:


פרווה

אופן הכנה

את נכון שיש את אותו המאכל גם בעוד כמה עדות , וכל עדה נתנה לו שם אחר
אבל כאן אני נותן לכם את הגירסה הטריפוליטאית של אחד המאכלים הטעימים ביותר המצ'ומה מטריפולי.

מצרכים :
300 גרם כבד לצלות ולהכשיר אותו
300 גרם ריאות להרתיח אותם לפני
300 גרם קרשה להרתיח אותה לפני
250 גרם טחול עוף מוכשר
פרגיות- חופן יפה
חזה עוף- חופן יפה
לבבות – חופן יפה להכשיר ליפני
רבע כוס שמן
1 ראש שום שלם
כף פפריקה חריפה
כף פפריקה מתוקה
רבע כוס חומץ
2 כפות רסק עגבניות
כפית מלאה של כמון
כפית מלאה כרוויה
רבע כוס מים
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:
1. בסיר רחב ושטוח נחמם רבע כוס שמן.
2. בקערית נכניס ראש שום כתוש, כף פפריקה חריפה ומתוקה, רבע כוס חומץ, 2 כפות רסק עגבניות, הכמון והכרוויה,
3. לערבב הכל יחד וכשהשמן חם חם לשפוך את התערובת לשמן ולבשל כ5 דקות .
4. להוסיף את הרבע כוס מים ולערבב טוב טוב.
5. אחרי 10 דקות שוב מעט מים על מנת להוציא את המתיקות מהרסק.
6. להוסיף את הבשר לאחר שהכשרנו הכול וחתכנו אותו לקוביות קטנות, ולבשל עד שהבשר שלנו רך ומוכן לאכילה.
7. חייב חלה ליד המנה וחריףףףףףף.

תודה על העזרה במתכון לבשלנית המצויינת ירדנה ג'נאח האלופה בעלת לב זהב.

מתכוןמתכון

מצ'ומה טריפוליטאית_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים
שף מיכה כלפהספר המתכונים של
מתכון של

שף מיכה כלפה

170 מתכונים