Share with:


פרווה

אופן הכנה

ולמה? כי זה מה זה טעים😋
ללא שמן ובלגן .בתנור
כרובית אפויה פריכה, בלי טיגון
ובלי רגשות אשמה. מתכון קל ומהיר.

נצטרך:
ראש כרובית בינוני
3 ביצים
1 כפית פפריקה
1 כפית אבקת שום
מלח ופלפל לפי הטעם
150 גרם קמח מצה או פירורי לחם (או חצי-חצי)

מרתיחים סיר מים עם מלח, מפרידים את פרחי הכרובית ומבשלים כ-5–7 דקות. מסננים, שוטפים במים קרים ומייבשים היטב.
בקערה טורפים את הביצים עם הפפריקה, אבקת השום, מלח ופלפל. בקערה נפרדת שמים את קמח המצה/פירורי הלחם (אפשר להוסיף גם 2 כפות פרמזן מגוררת אם רוצים).
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. טובלים כל פרח כרובית בביצים, מצפים היטב בקמח המצה/פירורים ומניחים בתבנית.

אופים 15–20 דקות עד שהכרובית מזהיבה והופכים פעם או פעמיים במהלך האפייה.