(רינג Ø 24 ס״מ)
🧂 חומרים
סולת דקה – 400 ג׳
קוקוס טחון – 80 ג׳
אבקת אפייה – 8 ג׳ (≈ ½ שקית)
סוכר – 160 ג׳
שמן – 100 מ״ל
מיץ תפוזים – 160 מ״ל
קליפת תפוז מגוררת – ½ תפוז
קורט מלח
(אופציונלי) כף מי פריחת הדרים
—
🍰 אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־170 °C.
2. מערבבים בקערה את הסולת, הקוקוס, הסוכר, אבקת האפייה והמלח.
3. מוסיפים את השמן, המיץ והקליפה ומערבבים רק עד איחוד — הבלילה סמיכה ולחה.
4. משמנים את הרינג Ø 24 ס״מ ומניחים עליו נייר אפייה בתחתית.
5. יוצרים כדורים, מניחים במרווחים של 1 ס"מ
6. אופים כ־25–30 דקות עד שזהוב וניחוח הדרים חזק.
🍯 סירופ הדרים
סוכר – 120 ג׳
מיץ תפוזים – 80 מ״ל
מיץ לימון – כף
להרתיח 2 דקות ולשפוך על העוגה החמה מיד כשיצאה מהתנור.
להשאיר להיספג 15 דקות לפני שחרור מהרינג.
מתכון של David Marsiano