Share with:


חלבי

אופן הכנה

בקרו בקבוצה שלי : במטבח של שולמיטעים ונעים 🥧
שחר שולמית… מידות אוניברסליות
רינג עגול קוטר 24 סנטימטר ובגובה 3 סנטימטר

מצרכים לבצק פריך שקדים…
1 ועוד 2/3 כוסות קמח (234 גרם)
1/3 כוס אבקת שקדים (35 גרם)
3/4 כוס אבקת סוכר (90 גרם)
קורט מלח
120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
ביצה גודל לארג'
צבע מאכל ג'ל ירוק זית לפי דרישה

אופן ההכנה…
שמים בקערת המיקסר עם וו גיטרה את כל המצרכים מלבד הביצה וצבע המאכל ומעבדים עד למראה פירורי
מערבבים את צבע המאכל עם הביצה ומוסיפים אותם לקערת המיקסר ומעבדים עד לאיחוד
מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפיה לעובי של 1/2 סנטימטר ומקפיאים אותו כ30 דקות
חותכים מהבצק עיגול לבסיס הרינג וחותכים רצועות לדפנות הרינג ומצפים את הרינג בבצק תוך הקפדה על הצמדת הבסיס לשוליים ויצירת פינה של 90% בקצה הפנימי של הרינג
חותכים בסכין את שאריות הבצק שבולטים מחוץ לרינג מבפנים כלפי חוץ ומחוררים עם מזלג את בסיס הטארט (מהשאריות של הבצק מכינים עוגיות או קישוטים)
מקפיאים את הרינג עם הקילתית במשך שעה ומדליקים בסמוך תנור לחום של 170 מעלות
מניחים בתוך הקילתית הקפואה נייר אפיה וממלאים אותה בקטניות ואופים אותה כ25 דקות
מצננים את הקילתית ומוציאים ממנה את נייר האפיה עם הקטניות
מחזירים את הקילתית לתנור ואופים אותה עוד כ10 דקות
מצננים היטב את הקילתית לפני שמחלצים אותה מהרינג

מצרכים לקרמל שוקולד פיסטוק לימוני…
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
1/2 כוס מיץ לימון חם (120 מ"ל)
100 גרם שוקולד חלב
50 גרם פיסטוק טבעי קצוץ

אופן ההכנה…
מחממים מחבת עד שהיא חמה מאוד ושמים בה את הסוכר ומקרמלים אותו עד שכולו נוזלי ובצבע קרמלי
הערה חשובה… כשרוב הסוכר התקרמל מנמיכים את הלהבה למינימום כדי שהסוכר לא ישרף והקרמל יהיה מר כשהסוכר מתחיל להתקרמל מנענעים מידי פעם את המחבת עד שכל הסוכר מתכסה ומתקרמל ואין צורך לערבב אותו כי הוא יימס ללא התערבות
מוסיפים בהדרגה לקרמל את מיץ הלימון החם ומערבבים מספר דקות עד למסה נוזלית וללא גושי סוכר
מכבים את האש ומוסיפים את השוקולד ואת הפיסטוקים ומערבבים עד לאיחוד
יוצקים את הקרמל על גבי הקילתית ומצננים

מצרכים לביסקוויט פיסטוק…
45 גרם חלבון (מביצה אחת גודל לארג')
2 כפות סוכר (24 גרם)
ביצה גודל לארג'
1/2 כוס אבקת שקדים (50 גרם)
1/2 כוס אבקת סוכר (60 גרם)
3 כפות קמח (30 גרם)
כף מלאה מחית פיסטוק
צבע מאכל ירוק (אופציונלי)

אופן ההכנה…
בקערת מיקסר מקציפים את החלבון והסוכר כ4 דקות לקצף יציב
מעבירים את הקצף לקערה אחרת ומניחים בצד
באותה קערת מיקסר שמים את הביצה ומקציפים אותה לקצף בהיר ותפוח
מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים למיקסר בהדרגה את אבקת השקדים / אבקת הסוכר והקמח ומערבבים
מוסיפים לקערה בהדרגה את קצף החלבונים (ששמנו בצד) ולבסוף מוסיפים את מחית הפיסטוק וצבע המאכל ומאחדים מסה
יוצקים את המסה לרינג (קוטר 24 סנטימטר) ואופים כ12 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות
מצננים ומשחררים בזהירות את ביסקוויט הפיסטוק מתוך הרינג ומניחים אותו בקילתית על גבי קרמל השוקולד הלימוני

מצרכים לקארד פסיפלורה…
85 גרם חמאה רכה
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
קורט מלח
4 חלמונים מביצים גודל לארג'
1/2 כוס מיץ או מחית פסיפלורה (עם הגרעינים 120 מ"ל )

אופן ההכנה…
מקציפים את החמאה כ3 דקות ומוסיפים לה את הסוכר והמלח וממשיכים להקרים אותה עוד 2 דקות
מוסיפים את החלבונים ומקציפים עוד 2 דקות ולבסוף מוסיפים את מיץ הפסיפלורה ומקציפים עוד 2 דקות (החמאה במסה הופכת להיות פירורית כאשר מוסיפים לה את מיץ הפסיפלורה אך אל דאגה זה מסתדר בבישול)
מעבירים את המסה לסיר קטן ומבשלים אותה על אש נמוכה כ10 דקות וכל הזמן מערבבים את המסה עם מרית
המסה מוכנה כשהיא מסמיכה מעט
יוצקים את הקארד מעל גבי ביסקויט הפיסטוק ומצננים היטב במקרר

מצרכים לעיטור פיסטוקוקוס…
1/2 כוס קוקוס (45 גרם)
1/2 כוס קמח שקדים (50 גרם)
1/4 כוס מייפל (80 גרם)
1/8 כוס מחית פיסטוק
טיפה צבע מאכל ג'ל ירוק זיית

אופן ההכנה…
מניחים בקערה או בשקית ניילון את כל המצרכים ומערבבים היטב עד לאיחוד
דוחסים את המסה לתבנית המעוצבת משטחים ומקפיאים לפני חילוץ
מניחים את עיטור הפיסטוקוקוס מעל קארד הפסיפלורה ומעטרים לפי טעמכם

בהצלחה 😋
אהבתם? אשמח שתשתפו
שלכם שולמית

מתכוןמתכון

טארט חלומי_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

378 מתכונים