Share with:


חלבי

אופן הכנה

בקרו בקבוצה שלי : במטבח של שולמיטעים ונעים 🥧

שחר שולמית…מידות אוניברסליות

אריזה של מיני טארטלטים (40 יחידות)
מחממים תנור לחום של 150 מעלות
מצרכים לטופי דבש ופיצוחים…
50 גרם שקדים מולבנים לא קלויים
50 גרם פיסטוקים לא קלויים
50 גרם אגוזי לוז מולבנים לא קלויים
1/3 כוס סוכר (67 גרם)
1/4 כוס דבש (80 גרם)
2 כפות מיץ לימון (30 גרם)
150 גרם שמנת מתוקה
20 גרם חמאה (או מחמאה)

אופן ההכנה…
מבשלים בסיר קטן את הסוכר – דבש – מיץ לימון והשמנת המתוקה ומערבבים כל הזמן כדי שלא ישרף
כשהמסה מסמיכה ממש מעט מוסיפים לה את החמאה והפיצוחים ומצפים אותם היטב בטופי ומערבבים עוד כ2 דקות לפני שמורידים את הסיר מהכיריים
הערה …
אם המסה יצאה סמיכה כי היא התבשלה קצת יותר זמן ממה שצריך – ניתן להוסיף לה מעט שמנת מתוקה ולדלל אותה ממלאים 3/4 מגובה הטארטלטים בטופי הפיצוחים ואופים אותם 10 דקות

מצרכים לקרמו לימון…
5 גרם ג'לטין
2 כפות מים
3 ביצים גודל לארג'
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
2 כפות שמנת מתוקה
1/3 כוס מיץ לימון (80 מ"ל )
100 גרם שוקולד לבן
100 גרם חמאה (או מחמאה לפרווה)

אופן ההכנה…
מערבבים את הג'לטין עם המים ומניחים בצד ל30 דקות
בסיר קטן מערבבים היטב עם מטרפה את הביצים – הסוכר – שמנת המתוקה ומיץ הלימון ומבשלים אותם על להבה נמוכה עד להסמכה קלה תוך ערבוב תמידי (82 מעלות)
מוסיפים לסיר את מסת הג'לטין ומערבבים
מוסיפים לסיר את השוקולד ואת החמאה ומאחדים מסה
יוצקים את הקרמו לתבניות היעודיות ומקפיאים לילה לפני חילוץ
מחממים תנור לחום של 170 מעלות

מצרכים לקראמבל לעיטור…
50 גרם קוביות חמאה קרה (או מחמאה )
1/3 כוס קמח (47 גרם)
1/2 כוס קוקוס (45 גרם)
1/4 כוס סוכר דמררה (50 גרם)
צבע מאכל לפי דרישה

אופן ההכנה …
במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את כל המצרכים עד למראה פירורי
מגרדים את הפירורים דרך נפת קוסקוס למראה אחיד
(או מפוררים אותם דרך מגרדת) ישירות על גבי נייר אפיה שמונח בתוך תבנית ואופים אותם עד הזהבה

הרכבה…
מניחים בתוך כל טארטלט (לאחר שהצטנן לגמרי) מעל גבי הטופי פיצוחים כדור של קרמו לימון ומפזרים מסביבו את הקראמבל

בהצלחה😋
אהבתם ? אשמח שתשתפו
שלכם שולמית

טארטלטים במלית טופי דבש ופיצוחים וקרמו לימון_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

378 מתכונים