Share with:


חלבי

אופן הכנה

שחר שולמית…מידות אוניברסליות

טופי דבש ופיצוחים…
לקלות בתנור 150 גרם פיצוחים כמו שקדים…פיסטוק…אגוזי לוז וצנוברים קצוצים קטן מאוד…במקביל לבשל בסיר טופי מ…80 גרם סוכר לבן…60 גרם דבש 150 גרם שמנת מתוקה…30 גרם מיץ לימון…לערבב כל הזמן שלא ישרף…כשזה מסמיך…לכבות ולהוסיף לזה 20 גרם חמאה או מחמאה…להוסיף את הפיצוחים ולאחד מסה…
אם המסה סמיכה מידי לאחר כבוי האש ניתן להוסיף לה מעט שמנת מתוקה לדילול המסה…למלא 3/4 גובה מהטופי בטארטלטים ולאפות כ10 דקות בחום של 160 מעלות…

קרמו לימון..
להכין מסת ג'לטין מ2 כפות מיים אוניברסליות ו5 גרם ג'לטין…
בקערה לערבב היטב עם מטרפה 3 ביצים גודל לאר'ג יחד עם חצי כוס סוכר אוניברסלית…במקביל להרתיח בסיר קטן 2 כפות חלב או שמנת מתוקה צימחית לקרם פרווה ולצקת את זה על גבי הביצים תוך כדי ערבוב מתמיד…לשים את בלילת הביצים בסיר ולהוסיף שליש כוס אוניברסלית של מיץ לימון ולבשל עד הסמכה קלה…תוך כדי ערבוב מתמיד..כשהמסה מוכנה להוסיף לה 100 גרם שוקולד לבן …או לבן לקרם פרווה ולערבב …להוסיף את מסת הג'לטין לאחר שהמסנו אותה במיקרוגל…לצנן מספר דקות ולהוסיף 100 גרם חמאה או מחמאה לקרם פרווה…לצקת לתבניות ולהקפיא

קרמבל…שחר שולמית
50 גרם חמאה או מחמאה קרה
50 גרם קמח
50 גרם קוקוס
50 גרם סוכר חום בהיר
צבעים לפי הרצוי…
במגימיקס לערבב את כל החומרים עד לאיחוד יוצא מראה פירורי…
לגרד את הפירורים דרך נפת קוסקוס…לפזר בתבנית על גבי נייר אפיה ולאפות בחום בינוני עד הזהבה…לפזר מסביב לקרמו

בהצלחה😋

טאטלטים מוכנים במלית טופי דבש ופיצוחים…וקרמו לימון_מתכון של שלומית שחר
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

377 מתכונים