Share with:


פרווה

אופן הכנה

שחר שולמית… מידות אוניבסליות

מצרכים…
קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
כף מחוקה מלח
160 מ”ל שמן (2/3 כוס)
2 כוסות מים פושרים (480 מ"ל)

ציפוי…
ביצה טרופה
שומשום

מחממים תנור על מצב טורבו ובחום של 230 מעלות

אופן ההכנה…
בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים את המצרכים היבשים מוסיפים את המצרכים הרטובים ולשים על מהירות נמוכה כ10 דקות
משמנים את כדור הבצק ומכסים את הקערה עד להכפלת הנפח
מחלקים את הבצק ל8 חלקים שווים ונותנים לו מנוחה של 1/4 שעה (מתחילים לעבוד עם חתיכת הבצק הראשונה שהנחנו בצד וכן והלאה)
מעצבים בבצק צורה שאוהבים ומניחים את החליות מעל נייר אפיה ומתפיחים שוב עד הכפלת הנפח
מורחים מעל ביצה טרופה וזורים שומשום
אופים את החליות על מצב טורבו בחום של 235 מעלות למשך 10 דקות
מנמיכים את חום התנור ל180 מעלות וממשיכים לאפות עוד כ20 דקות או עד הזהבה
אפשר לאפות יחד את 2 התבניות
ואם יש צורך הופכים את מיקום התבניות בתנור לקראת סוף האפיה כדי שיצאו אפויות כמו שצריך מכל הכיווונים

בהצלחה 😋
אהבתם? אשמח שתשתפו
שלכם שולמית

מתכוןמתכון

חליות לשבת קודש_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

377 מתכונים