Share with:


בשרי

אופן הכנה

כמו בכל יום שישי הכל מתחיל בהכנת בצק לחלה ולחמניות לשבת המלכה והחלטתי להכין משהו ‏מיוחד מרשים טעים מה יכול להיות תקשיבו ‏ ‏תכינו ‏תהנו‏ כמה שזה טעים ‏ואל תשכחו איפה ראיתם את זה פעם ‏ראשונה ‏
מתכון מנצח שלי סיגלית ימין

‏ ‏מצרכים!!
‏כוס אוניברסלית
5 כוסות קמח.
כף כפות שמרים יבשים
1ביצה
2כפות סוכר‏
כפית מלח או לפי הטעם
1/4 כוס שמן
כוס ורבע מים

לציפוי !!
חלבון של ביצה עם טיפת מים מעורבב
‏שומשום

מלוי
חצי קילו בשר טחון
‏חצי צרור פטרוזיליה
אחד בצל גדול ‏.
שני שני שום

‏תבלינים
פלפל שחור
כמון כורכום
פפריקה
מלח לפי הטעם
אגוז מוסקט‏
כפית מכל דבר

אופן ההכנה!!
‏בקערת המקסר לשים קמח שמרים סוכר לערבב ‏להוסיף ביצה ‏שמן‏ ‏ להסיף את המים בהדרגה ללוש ‏להוסיף מלח ‏ונמשיך ללוש לבצק רך ,ונעים 10 דקות ‏ ‏נוציא את הבצק נניח בקערה נקיה ‏נחסה ‏את הבצק להכפלת הנפח ‏שעה וחצי
‏ ‏בינתיים נכין את המלוי במחבט על הגז מחממים שמן נוסיף בצל ‏ ‏קצוץ לטגן עד הזהבה ‏להוסיף שום. כטוש את הבשר בעזרת מזלג ‏מפוררים את הבשר ‏מוסיפים תבלינים ‏מבשלים עד שהמים מצטמצמים מוסיפים פטרוזיליה מערבבים ‏מניחים בצד להתקרר
כעבור שעה וחצי נוציא את הבצק ‏ נלוש ‏נוציא את האוויר. ‏ ‏נחלק את הבצק ‏לכדורים כל חתיכה 150 גרם לרדד לעלה לשים ‏באמצע מהמלוי להרים את הקצוות ‏לסגור קצוות ‏להדק לגלגל לרולדה להניח על תבנית אחת גדולה עם נייר אפיה לעד חצי שעה נכין ‏את הבלילה של הביצה ‏ ‏ונמרח מעל ‏נפזר ‏שומשום‏ ‏נאפה ‏בתנור שחומם מראש על 180 מעלות חצי שעה ‏עד אזהבה ‏‏
‏בתיאבון

מתכוןמתכון

חלה ולחמניות במילוי בשר מטורף_מתכון של סיגלית ימין
סיגלית ימיןספר המתכונים של
מתכון של

סיגלית ימין

204 מתכונים