כמה דמעות וזכרונות יעלו לכם עכשיו
אין בית מרוקאי שלא מכיר את זה אז הלכתי להכין עם האלוף מיכאל לניאדו דוארה .
דוארה הינו מתכון המובא אליכם מהמטבח המרוקאי. הדוארה מכיל בטן וריאות ואצלי גם בשר ראש של פרה ומשמש כמאכל מסורתי אותו נהוג להכין בחגים.
מצרכים :
ריאה נקיים
בשר ראש
בטן של פרה נקייה טוב טוב טוב טוב ( כן המון עבודה )
ראש שום קלוף ופרוס
כף מרק עוף
כף כמון
כף פפריקה
חצי כפית פלפל לבן
חצי כפית כרכום
חצי כוס שמן
פלפל חריף אדום קצוץ ולאוהבי החריף עוד 2 עד 3 פילפל סודנייה שלם.
הערה : מי שרוצה יכול להוסיף גרגרי חומוס וגם זיתי קלמטה מקולפים או שבורים.
אופן ההכנה:
1 . בשלושה סירים נפרדים מרתיחים את כל חלקי הבשר עד ריכוך בערך שעה וחצי.
2 . משננים מהסירים שוטפים היטב ומקררים את הבשר הראות והבטן.
3 . לאחר הקירור של כל חלקי הבשר , חותכים את הריאות ובשר הראש והבטן לקוביות בינוניות.
4 . מכנסים הכל לסיר לא גבוה את קוביות בשר הראש וקוביות הריאה והבטן.
5 . מוסיפים לסיר את השום והפלפלים החריפים.
6 . מפזרים מעל את כל התבלינים והמרק העוף ומעל מוזגים את השמן ( מי שמוסיף זיתים או חומוס זה הזמן ).
7 . מנערים היטב את הסיר ניעור של אמא מרוקאית כדי שכל התבלינים יכנסו לתבשיל .
8. מכסים במים רותחים את הבשר, מכסים במכסה, מרתיחים ומיד מעבירים ללהבה נמוכה לבישול של כשעתיים עד ריכוך.
