Share with:


חלבי

אופן הכנה

בקרו בקבוצה שלי : במטבח של שולמיטעים ונעים 🥧

שחר שולמית…מידות אוניברסליות
מתקבלות 4 גלילות
משתמשים ב4 תבניות מאורכות או אובליות חד פעמיות גודל 27/13 סנטימטר משומנות היטב

מצרכים לבצק…
קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
כוס סוכר (200 גרם)
200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
4 ביצים גודל לארג'
2 מיכלים של שמנת חמוצה של פעם 27% (400 גרם)
1/2 כפית מחוקה מלח

מצרכים למלית…
קילו גבינה לבנה (מסוננת במשך לילה מהנוזלים)
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
קופסא של אינסטנט פודינג פיסטוק (80 גרם או אינסטנט פודינג וניל)
כוס פיסטוקים קצוצים
מצרכים לסירופ למריחה מעל הגלילות…
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
1/2 כוס מים (120 מ"ל)

אופן הכנת הבצק…
בקערת המיקסר עם וו לישה שמים את כל המצרכים על מהירות נמוכה במשך 10 דקות עד לקבלת בצק נעים (מתקבל בצק דביק)
עוטפים את הבצק במעט שמן מכסים היטב את הקערה ומניחים אותה בצד מספר שעות עד להכפלת הנפח (הבצק כבד ולכן נדרש לו יותר זמן התפחה)

אופן הכנת המלית…
מערבבים את כל חומרי המלית מלבד הפיסטוקים ומניחים במקרר
מחלקים את הבצק ל4 חלקים שווים
מוציאים את המלית מהמקרר ומחלקים אותה ל4 חלקים שווים (בסביבות 220 גרם מלית לכל גלילה)
מרדדים כל חלק של בצק על גבי משטח סיליקון למלבן גדול בגודל 28/36 (או על גבי נייר אפיה)
בעזרת מרית סיליקון מורחים 1/4 ממלית הגבינה על הבצק ומפזרים מעל 1/4 כוס פיסטוקים (לכל גלילה)
מגלגלים לגלילות ומעבירים אותן למקרר להתייצבות הגבינה למשך כשעה
מוציאים את הגלילות מהמקרר וחוצים כל גלילה ל2 חלקים לאורך וקולעים צמה של 2 חלקים
מעבירים את הגלילות לתבניות
מדליקים תנור לחום של 150 מעלות
מכניסים את הגלילות לתנור לאפיה של כשעה או עד שהן מזהיבות
מבשלים את המים והסוכר עד להסמכה ראשונית ומורחים עם מברשת סיליקון את הסירופ על הגלילות מיד כשמוציאים אותן מהתנור
מפזרים עוד קצת פיסטוקים מעל הגלילות ומצננים אותן

בהצלחה😋
אהבתם? אשמח שתשתפו
שלכם שולמית

מתכוןמתכון

גלילות שמרים במלית גבינה עם אינסטנט פיסטוק ופיסטוקים _מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

377 מתכונים