Share with:


כשר לפסח בשרי

אופן הכנה

שחר שולמית…מידות אוניברסליות
מצרכים…
½1 קילו בשר מספר 8
2 ליטר מים (לבישול הבשר)
כף מלח (לבישול הבשר)
1/4 כוס שמן (לבישול הבשר 53 גרם)
קילו לקט ירקות למרק קוסקוס
4 בצלים גדולים
כוס שמן (210 גרם)
2 כפות מחוקות מלח
כפית מחוקה פלפל שחור
כפית מחוקה כורכום
כף מחוקה פפריקה מתוקה גרוסה
כך מחוקה כמון
1/4 כוס סילאן (80 גרם)
2 כוסות אורז בלסמי (לא שטוף)
5 כוסות מים (1.200 ליטר)
אופן ההכנה…
שוטפים וחותכים את הבשר לחתיכות קטנות ומבשלים אותו עם המים – המלח והשמן עד לריכוך הבשר
מסננים אותו מהנוזלים ומניחים בצד
בנתיים מניחים את לקט הירקות במסננת שוטפים אותם ומניחים בצד שיגירו את הנוזלים
מקלפים וחותכים את הבצלים לרצועות דקות ובסיר רחב מטגנים אותם עד הזהבה עם השמן והתבלינים (ללא הסילאן)
מוסיפים לסיר את לקט הירקות ומטגנים אותו יחד עם הבצל על להבה נמוכה עוד כ15 דקות ומערבבים בין לבין
מוסיפים את הסילאן – האורז – המים והבשר המבושל ומערבבים היטב
מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים את התבשיל לאט ובסבלנות עד לצמצום כל הנוזלים
משאירים את הסיר מכוסה 15 דקות
מערבבים ומתענגים
בהצלחה😋
אהבתם? אשמח שתשתפו
שלכם שולמית

בשר עם אורז ולקט ירקות_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

378 מתכונים