Share with:


פרווה

אופן הכנה

קטגוריית תוספות
שחר שולמית – מידות אוניברסליות

מצרכים להכנת הבורגול…
2 כוסות בורגול בינוני (400 גרם)
½2 כוסות מים רותחים (600 מ"ל)
כפית מחוקה פלפל שחור גרוס
2 כפיות מחוקות מלח
1/2 כפית פלפל צי'לי חריף
מצרכים להכנת הרוטב…
2 בצלים גדולים
1/4 כוס שמן (60 מ"ל)
1/4 כוס סילאן (60 מ"ל)
1/2 כוס רסק עגבניות
1/2 כוס מיץ לימון (120 מ"ל)
1/2 כוס כוזברה קצוצה

אופן הכנת הבורגול…
שמים בקערה את הבורגול עם המים והתבלינים ומערבבים
מניחים מכוסה כ1/4 שעה עד לספיחת כל הנוזלים
אופן הכנת הרוטב…
קוצצים דק את הבצלים ומטגנים אותם במחבת עם השמן עד הזהבה
מוסיפים את שאר את המצרכים שמיועדים לרוטב (מלבד הכוזברה) ומחממים עד לרתיחה ומסירים את המחבת מהכיריים
מערבבים את הבורגול לפני שמוסיפים לו את הרוטב ואת הכוזברה הקצוצה
ומערבבים הכל עד לאיחוד
הערה – ניתן למלא ולדחוס את הבורגול לתבנית סיליקון מעוצבת
לחמם את התבנית עם הבורגול במיקרוגל בסמוך לארוחה ולהפוך בזהירות על צלחת הגשה
ניתן כמובן להגיש אותו כפי שהוא

בהצלחה 😋
אהבתם ? אשמח שתשתפו
שלכם שולמית

בורגול לימוני_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

380 מתכונים