Share with:


צמחוני חלבי

אופן הכנה

בקרו בקבוצה שלי : במטבח של שולמיטעים ונעים 🥧

מתקבלת כמות גדולה למשפחה מורחבת
שחר שולמית… מידות אוניברסליות

מצרכים…
330 גרם שעועית אדומה יבשה
800 גרם גזר גמדי (אריזה קפואה)
4 בצלים גדולים
כוס שמן
כף מחוקה פפריקה מתוקה גרוסה
כף מחוקה כמון
כף מחוקה תבלין כוזברה
כף מחוקה פטרוזליה יבשה
1.5 כפות מחוקות מלח
כפית מחוקה פלפל שחור גרוס
כפית מחוקה שום גבישי
כוס צימוקים כהים
2 כוסות אורז בסמטי לא שטוף
4 כוסות מים
כף מחוקה מלח (לתיבול האורז)
4 כפות שמן (לתיבול האורז)

אופן ההכנה…
משרים את השעועית 24 שעות
למחרת שוטפים אותה היטב ומבשלים אותה במים עם מעט מלח עד לריכוך (מסננים אותה מהמים ומניחים בצד)
מפשירים את הגזר / שוטפים ומבשלים אותו עם מים ומעט מלח כ10 דקות ומעבירים אותו למסננת כדי שיגיר נוזלים
כאשר הוא מתקרר מקצצים אותו ומשאירים אותו במסננת
מקלפים את הבצלים וחותכים אותם לרצועות דקות ומטגנים אותם עם השמן והתבלינים עד הזהבה ראשונית
מוסיפים לסיר את הגזר ומטגנים אותם יחד עוד מספר דקות
מוסיפים לסיר את הצימוקים ומטגנים אותם ביחד עם הגזר והבצל עוד מספר דקות
ומניחים לצינון
בסיר גדול מבשלים את האורז עם המים/ המלח והשמן על להבה נמוכה עד שהאורז מוכן
משאירים את האורז בסיר עד שהוא מתקרר
מוסיפים לסיר האורז את התוספות ומערבבים היטב
טיפ להגשה בשבת על הפלטה…מניחים בסיר אחר שמן ומניחים פרוסות תפוחי אדמה ומעל מניחים את כמות האורז שצריכים
האורז עובר אידוי בזמן שתפוחי האדמה שמתחת מתרככים ומשמשים מצע טעים לחגיגה ומגנים על האורז שלא ישרף

בהצלחה😋
אהבתם? אשמח שתשתפו
שלכם שולמית

אורז מושקע לחגיגה של ממש_מתכון של שלומית שחר – מאסטר מתכונים
שלומית שחרספר המתכונים של
מתכון של

שלומית שחר

378 מתכונים