Share with:


פרווה

אופן הכנה

אפשר לעשות כל צורה שרוצים

חומרים לבצק:
שמן לטיגון עמוק.
1 כוס מים פושרים.
1 ביצה
200 גרם מרגרינה מומסת ( של מזולה טובה יותר) אפשר 200 גרם שמן במקום.
600 גרם קמח
4 טיפות מי ורדים

לסירופ:
1 קילו סוכר
חצי ליטר מים -לדייק בבקשה
1 לימון חתוך לרבעים
2 כפות דבש

הכנת הסירופ:
מכנסים לסיר מים וסוכר הלימון והדבש ומבשלים עד לרתיחה. כשהמים רותחים , מורדים לאש קטנה וממשכים לבשל עד שהסירופ מסמיך ומסרים מהאש .

אופן ההכנה:
1. לתוך קערת מיקסר עם וו לישה גיטרה , מכנסים את כל החומרים ומערבבים, מוספים בהדרגה את הקמח עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
2. מכסים את הבצק ונותנים לו לנוח 25 דקות.
3. מחלקים את הבצק ל3 חלקים. ומרדדים כל חלק לרצועת מלבן, וחתכים מלבנים קטנים מהרצועה, בעזרת סכין / גלגלת משוננת
4. מכנסים רצועה ברצועה ומטגנים בשמן עמוק .
5. לאחר הטיגון מכנסים לסירופ וזה מוכן.

מתכוןמתכון

שבקייה מרוקאית_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים
שף מיכה כלפהספר המתכונים של
מתכון של

שף מיכה כלפה

157 מתכונים