Share with:


פרווה חלבי

אופן הכנה

מקור המתכון: אמא בוצי/גילה
אני קונה ביסקוויטים בשופרסל – כתוב עליהם פתי בר גדול (יש שני סוגי פתי בר, אלה שכתוב עליהם "גדול" פריכים יותר)
בסיר שטוח בגודל בינוני מכניסים לפי הסדר:
כ-3/4 כוס מים מהברז
6 כפות סוכר –
טורפים עד שהסוכר נמס לחלוטין ומוסיפים:
100 גרם שוקולד מריר – קוביות
6 כפות גדושות קקאו
כפית נס קפה רגיל
מעט וניל או ליקר שאוהבים – אם אוהבים
טורפים היטב עד קבלת מירקם חלק ומוסיפים:
כפית שמן רגיל – נותן רכות וברק
כ-50 גרם חמאה או מחמאה מערבבים שוב היטב,
ומכבים.

אפשרות ראשונה: אני לוקחת בסקוויטים וניל וגם שוקולד (הגוונים השונים מוסיפים יופי וטעם, כמו בתמונה) שוברת גס ומכניסה לתוך הסיר
אפשר להוסיף אגוזים,צימוקים או מה שאוהבים…מוסיפה לפעמים גם חתיכות קטנות של מרשמלו.
בתבנית חד פעמית, פורסת לאורכה ניילון נצמד עם שוליים, יוצקת את מסת העוגה עוטפת עם הניילון וסוגרת מעל עם הקצוות…ולמקרר, רצוי להמתין כ-12 שעות לפני ההגשה…
אפשרות נוספת: – מכינים קערית מים רותחים + כפית נס קפה, מוהלים עם מעט מים מהברז, טובלים כל ביסקיוויט מורחים עליו קרם שוקולד, ושוב טובלים בסקיויט, אני מורחת ביסקוויט אחד שוקולד ומיד אחריו ווניל, וכשפורסים את העוגה, פורסים אלכסוני, ואז יש פסי זברה יפים, כמו בתמונה, בפעם האחרונה קישטתי עם קצפת פרווה, (אני מוסיפה כף סילאן לקצפת וגם אינסטנט ווניל, הסילאן מנטרל קצת את טעם הפרווה.)

רולדת שוקולד ובסקוויטים
גילה כהן-אבניספר המתכונים של
מתכון של

גילה כהן-אבני

55 מתכונים