Share with:


חלבי

אופן הכנה

1 ק"ג כרוב – לרצועות
200 גר´גבינה צהובה מגוררת גס בשילוב עם גבינה צפתית קשה מגוררת גס
1 גביע שמנת חמוצה/אשל/יוגורט וכד'
4 ביצים טרופות
3 כפות קמח תופח
קורט סוכר
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
שמן לשימון התבנית
1 כף פירורי לחם לזרייה בתבנית
תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ.או מרובעת.
מחממים את התנור לחום בינוני.
שמים את הכרוב הקצוץ בסיר, מוסיפים מעט שמן ומבשלים על אש גבוהה תוך בחישה עד שמזהיב מעט, ועד שכל הנוזלים מתאדים. מסננים היטב ואף סוחטים משאריות הנוזלים, ומעבירים לקערה. מוסיפים
את הגבינה הצהובה, הצפתית/בולגרית, השמנת, הביצים, הקמח והסוכר ובוחשים היטב.
מתבלים במלח ובפלפל שחור לפי הטעם ובוחשים שוב. משמנים את התבנית וזורים בתחתיתה את פירורי הלחם. מעבירים את תערובת הכרוב אל התבנית, מפזרים מעל קצת גבינות וזורים שומשום, אפשר להוסיף גם קוביות חמאה קטנטנות.
אופים ב-175-180 מ' כ-50 דקות, או עד שהפשטידה תתייצב ותזהיב.
אפשר להוסיף בצל ירוק קצוץ / מעט עלי מנגולד קצוצים.

פשטידת כרוב_ גילה כהן אבני
גילה כהן-אבניספר המתכונים של
מתכון של

גילה כהן-אבני

64 מתכונים