Share with:


חלבי

אופן הכנה

בבקשה מתכון של ישראלה אזולאי פיתות השריף
,המתכון המדהים מ"אבקת סוכר":

לכמות של 12 פיתות:
חצי ק"ג קמח לבן
כף שמרים יבשים
2 כפות סוכר חום או לבן
שתיים ורבע כוסות מים פושרים
שישית(חצי של שליש)כוס שמן קנולה או זית
שלושת רבעי כף מלח

ההכנה:
שמים בקערה קמח מנופה.
מערבבים עם שמרים וסוכר.
יוצרים גומה,ושופכים בה את המים,השמן,והמלח.
מערבבים בכף עץ עד יצירת בצק במרקם נוזלי(כך צריך להיות)
נכסה בניילון נצמד להתפחה של 20 דקות.
אחרי כן נערבב שוב,ערבוב קל עם כף עץ,וניתן לבצק לנוח 10 דקות.
בזמן זה נחמם תנור ל250 מעלות.
נאפד תבנית תנור בנייר אפייה,(צריך 2 תבניות)
נתיז ספריי שמן,ונפזר מעט קמח על התחתית.
נכין צלוחית עם מים,ומצקת קטנה.
נטבול את המצקת במים,ואיתה נקרוץ חופן בצק.
נניח את הבצק על התבנית(זה מתגלץ בקלות)
נטבול את המצקת במים,לפני כל קריצת בצק.
נשמור מרחר בין הפיתות.
נשטח עם גב המצקת הרטובה את הפיתות.
נמרח רוטב(אפשר פיצה וגבינה צהובה,אפשר לפזר זעתר ולטפטף מעט שמן זית)
להכניס מיד לתנור,ולאפות בין 10-15 דקות.

פיצה
סוניה סאני בן הרושספר המתכונים של
מתכון של

סוניה סאני בן הרוש

91 מתכונים