Share with:


כשר לפסח פרווה חלבי

אופן הכנה

פיצה גיאורגית לפסח
מצות ישראל – 5 יחידות שבורות.
3 ביצים Large, טרופות.
מים – 1/2 כוס
מלח – קורט, לתיבול הביצים הטרופות.
פלפל שחור – קורט, לתיבול הביצים הטרופות.
שמן קנולה – 4 כפות לטיגון המצות.
רסק עגבניות – 3 כפות לפי הטעם.
מים – 4 כפות לדילול רסק העגבניות.
מלח – 1/4 כפית שטוחה, לפי הטעם.
פלפל שחור – 1/4 כפית שטוחה, לפי הטעם.
אורגנו מיובש – כפית שטוחה (1 גרם), לפי הטעם.
פתיתי גבינה צהובה – 50 גרם, לפי הטעם.
קוביות בולגרית מעודנת – 5 כפות / לפי הטעם.
זיתים ללא גלעין – 6 יחידות /לפי הטעם.

פיצה אחת – 4 משולשים.

הכנה:
1. בקערה לשבור את המצות, להוסיף את המים הרותחים ולערבב.
2. לטרוף את הביצים, להוסיף לקערה, לתבל במלח ופלפל שחור ולערבב.
3. במחבת לחמם את השמן, לצקת לתוכו את שברי המצות ולטגן כ- 5 דקות על אש נמוכה צד אחד של המצות בלבד.
4. להעביר את המצות המטוגנות על תבנית מרופדת בנייר אפייה. לשים את בצק המצה (לפטה) כשהצד המטוגן על גבי נייר האפייה.
5. לערבב את רסק העגבניות עם המים, לתבל במלח, פלפל שחור ואורגנו, ולמרוח על בצק המצה.
6. לפזר את הגבינה הצהובה, הגבינה המלוחה והזיתים.
7. לאפות במשך כ- 15 דקות בחום של 180 מעלות

פיצה גיאורגית לפסח
מרינה צ'א'רונובספר המתכונים של
מתכון של

מרינה צ'א'רונוב

68 מתכונים