Share with:


בשרי

אופן הכנה

מתכון של ליאת קאדר מתכון מצוין אימצתי אותו כבר כמה שנים תודה ליאת

1/2 קילו כבד נקי ומוכשר צלייה
100 גרם נטורינה קוקוס או שמן זית 50 גרם לטיגון הבצל ו-50 גרם לטחינת הכבד והבצל
2 בצלים חתוכים רצועות
כף סוכר חום (אפשר גם לבן)
1 שן שום קונפי (לא חייב, אבל משדרג)
מלח לפי טעם אישי
פלפל מקאלף לפי טעם אישי( אפשר פלפל שחור רגיל למי שאין)
2 כפות ברנדי (משדרג)
הוראות ההכנה:
לטגן בצלים עם 50 גרם נטורינה עד להזהבה קלה
להוסיף שן שום וכף סוכר, ברנדי ולערבב
להוסיף את הכבדים ולבשל מספר דקות עד שמוכן (להיזהר לא ליייבש את הכבדים. הכבדים אמורים להיות רכים מעט, אבל מבושלים)
לתבל במלח ופלפל מקאלף לפי טעם אישי.
לסנן מנוזלים מיותרים
להוסיף 50 גרם נטורינה ולטחון עד ליצירת מחית
(ניתן לשלב ריסוק, מעיכה וטחינה על מנת לקבל מחית לא נוזלית)
לצנן, להעביר לתבניות שבוחרים, לשים שקית ניילון נצמד בתוך תבנית שבוחרים ואז לצקת מהמחית ולשטח
ניתן להשתמש בכל תבנית שבוחרים (אינגליש קייק, לבבות סיליקון , תבניות מעוצבות, לפי בחירה אישית). לכסות היטב ולהעביר לקירור (אפשרי גם למקפיא לכמה שעות כדי לקבל תוצאה יפה יותר)

ריבה:
מתכון-
25 גרם נטורינה קוקוס (אפשר גם נטורינה שמן זית, לשתיהן טעם נייטרלי)
4 בצלים גדולים חתוכים רצועות דקות (כ-900 גרם הבצלים. ניתן לשלב גם בצל לבן וגם בצל סגול. אני השתמשתי ב3 בצלים לבנים ואחד סגול. לפי טעם אישי)
3/4 כוס סוכר (שילבתי גם סוכר חום וגם לבן)
3 כפות יין אדום
1 כף חומץ בלסמי
כף סילאן
1/2 מקל קינמון
1/2 כפית פלפל מקאלף (אפשר רגיל למי שאין)
קורט מלח

הוראות ההכנה:
לטגן את רצועות הבצלים עם הנטורינה תוך כדי ערבוב עד ליצירת שקיפות.
להוסיף סוכר ולערבב עד ליצירת נוזל.
להוסיף יין אדום , חומץ בלסמי, קורט מלח , 1/2 מקל קינמון ולערבב
לבשל על אש נמוכה תוך כדי ערבוב עד שמסמיך (כחצי שעה) ואז לצנן ולהעביר לצנצנות מעוקרות
אני הוספתי 3 כפות סילאן לצנצנת הריבה, מוסיף המון.

ריבת הבצל יוצאת חלומית

פטה כבד
זהבה אבילחקספר המתכונים של
מתכון של

זהבה אבילחק

140 מתכונים