Share with:


פרווה

אופן הכנה

אתם לא מבינים כמה טעים!
גם ממש פשוט להכין (אפשר לגמרי להכין מבצק קנוי וזה מקצר ומפשט את הכל)
העוגה נעלמה בכמה דקות מהרגע שיצאה לשולחן!
תבנית 22 ס״מ

לבצק הפריך:
במעבד מזון (הכי טוב) או בעזרת הידיים מעבדים יחד:
250 גרם קמח חיטה לבן
125 גרם שמן קוקוס קר מאוד ישר מהמקרר חתוך לקוביות (אפשר גם מרגרינה)
כף סוכר חום בהיר
2 כפות מי קרח
עד שנוצר בצק פריך ואחיד
אם הבצק מתפורר מידי, מוסיפים עוד כף מי קרח
מעצבים דיסקית, עוטפים בניילון נצמד
מעבירים למקרר לחצי שעה
בינתיים מכינים את המלית (מתכון בהמשך)
משמנים את תבנית האפייה
את הבצק שולפים מהמקרר ומרדדים למלבן ארוך על משטח מקומח קלות
חותכים את הבצק לשניים
(אפשר גם לרדד כל חצי בנפרד אם יותר קל)
בעזרת חצי מהבצק, מכסים את התבנית, מצמידים לדפנות וגוזרים עודפים
מניחים בצד

למלית:
בקערה מערבבים:
4 כוסות (בערך 700 גרם) דובדבנים טריים מגולענים
מיץ מלימון שלם
1/2 כוס סוכר
3 כפות קורנפלור
2/3 כפית קינמון
עד שהכל אחיד

מעבירים את המלית לתבנית עם הבצק ומשטחים
מניחים את החצי השני של הבצק על המלית
מהדקים וגוזרים עודפים
יוצרים פתח במרכז בצורת פלוס – זה מאפשר לאדים לברוח בזמן האפייה כדי להשאיר את הצורה היפה
מניחים את התבנית במקרר לחצי שעה
בינתיים מחממים תנור ל- 210 מעלות טורבו ומניחים מדף אפייה במרכז התנור
שולפים את הפאי מהמקרר
מברישים את הלמעלה בתערובת של כף חלב סויה וכף שמן קוקוס מומס
מפזרים עוד כפית סוכר מעל בצורה אחידה- זה יתן סיומת מנצנצת ופריכה לבצק
אופים 25 דקות
מנמיכים את הטמפרטורה ל- 175 וממשיכים לאפות עוד 25 דקות
הפאי מוכן כשהתחתית והחלק העליון זהובים ויש ריח משכר בכל הבית
מצננים לטמפרטורת החדר (שעתיים או יותר כדי שייצאו חתיכות יפות) ומגישים
אפשר להגיש עם קצפת או גלידה טבעונית
תהנו!

מתכוןמתכון

פאי דובדבנים קלאסי כזה כמו שרואים בסרטים_מתכון של גלי אלון בובר – מאסטר מתכונים
גלי אלון בוברספר המתכונים של
מתכון של

גלי אלון בובר

21 מתכונים