Share with:


חלבי

אופן הכנה

המצרכים: – (**הבצק מספיק ל-2 תבניות רגילות, אפשרי להקפיא מחצית.) לבצק: 1/2 קילו קמח, שקית אבקת אפייה, 2 שקיות סוכר ווניל, 1/2 כוס סוכר, גביע יוגורט, 1/2 כוס שמן, 100 גרם חמאה רכה, ** לעבד יחד לבצק אחיד – אם הבצק קשה יש להוסיף כ-1/4 כוס חלב/מים.
המלית: קילו גבינה לבנה 5% (של טרה – פחות נוזלית) 2 שמנת של פעם (ורק זו, המירקם שונה משמנת חמוצה רגילה) 3/4 כוס סוכר 3 ביצים שלמות שקית (80 גרם) אינסטנט פודינג ווניל כף גרידת לימון (אפשר יותר) **מערבבים בעזרת מטריפה הכל יחד
ציפוי – קראסט/שטרוייזל: (שימו לב 3 אופציות לציפוי) 1)…3/4 כוס קמח 1/3 כוס סוכר 50 גרם חמאה קרב – חתוכה שקית סוכר ווניל או – 2) כוסות פירורי עוגיות + 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים גס + 1/3 כוס פיסטוק קצוץ
או – 3) הבצק שהכנו, מחצית מהדקים לתחתית התבנית, מחצית שניה מרדדים על נייר אפייה ואופים, מצננים, וטוחנים במעבד מזון בפולסים עד קבלת מירקם פירורי רצוי. (אני מוסיפה גם חופן אגוזי מלך, חופן פיסטוק וחופן קשיו טבעיים)
**אופן ההכנה: מעבדים את כל חומרי הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומשהים במקרר לפחות כשעה. (אני נוהגת לשטח את הבצק על תחתית תבנית מתאימה ומשומנת מעט, (פיירקס גדול)מכסים בנייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום, ומשהים במצב זה במקרר, והסיבה היא, הבצק רך נעים וגמיש, קל לשטח אותו במצב זה) מכינים את בצק השטרוייזל, ומכניסים למקפיא למשך המשך ההכנה/ או מכינים את האופציות האחרות שבוחרים.
טורפים יחד את חומרי המלית, ושופכים על הבצק (הקר) ומעל המלית מפזרים באופן אחיד את השטרוייזל/פירורי העוגיות עם האגוזים (גם אם הם אפויים, זה בסדר)…….אופים בתנור חם ב-170 מעלות כשעה…תהנו…
לפעמים מזלפת לפני ההגשה, מעט ריבת תות נוזלית, כמו בצילום..חמוץ מתוק נפלא למי שאוהב כך. (לוקחים כף ריבת תות/משמש ומערבבים עם כף מים רותחים, או עם מעט מים 30 שניות במיקרו, מערבבים ומזלפים.)

עוגת גבינה בטעם של עוד…והכי טעימה שיש גילוש_מתכון של גילה כהן-אבני
גילה כהן-אבניספר המתכונים של
מתכון של

גילה כהן-אבני

70 מתכונים