Share with:


חלבי

אופן הכנה


מרוש׳קה ❤️

כוס מדידה 200 מ"ל, תבנית 24.
אם רוצים שתצא גבוהה יותר,
תשתמשו בתבנית 20 או 22.

מצרכים, לבצק:

1 כוס קמח + כפית אבקת אפיה
חצי כוס סוכר
100 גרם חמאה (לא מומסת)
כפית שמן.

למלית:

3 ביצים
3 גביעים של גבינה לבנה 9% או 5% (כל אחד 250 מ"ל)
חצי כוס סוכר
קליפת לימון מגוררת.

לציפוי:

גביע שמנת חמוצה.

אופן ההכנה:

ללוש את מצרכי הבצק, לשטח בתבנית משומנת
ולאפות 15 דקות בחום 180 מעלות.

לערבב את כל חומרי המלית, לשטח על הבצק האפוי ולהמשיך לאפות בחום נמוך 160 מעלות, עד שהמלית מתקשה. לי זה לוקח כמעט שעה, חייבים להקפיד על אפייה ארוכה.

להוציא מהתנור ולמרוח את השמנת החמוצה מעל
ולאפות עוד עשר דקות.
לכבות את התנור ולהשאיר את העוגה בתוכו עם דלת פתוחה מספר דקות.. אפשר לקשט אותה בפירות.

עוגה חלומית, תכינו ולא תצטערו.
מרוש׳קה ❤️

מתכוןמתכון

עוגת גבינה אפויה משגעת ❤️ מתכון של פעם_מרי שקד שירזי
מרי שקד שירזיספר המתכונים של
מתכון של

מרי שקד שירזי

45 מתכונים