Share with:


פרווה

אופן הכנה

מרשימה וקלה להכנה
זאת עוגה שמיישרים, כל הזמן!
תבנית קוטר 24 או מרובעת 20 על 20
ממש ממליצה ללכת על תבנית לא קפיצית כי הקרמל עלול לנזול דרך החיבורים
מדליקים תנור על 170 טורבו (אם יש)
מכינים את הקרמל:
בסיר קטן מרתיחים:
כף שמן קוקוס
1/2 כוס סוכר חום כהה
1/4 כוס מים
1/4 כפית קינמון
1/8 כפית אגוז מוסקט
מנמיכים את האש ומבשלים עוד 10-14 דקות עם בעבוע עדין ומערבבים מידי פעם
הקרמל צריך להיות כהה מאוד וסמיך אך נוח למזיגה
משמנים קלות את התבנית (בעיקר הדפנות) ויוצקים את הקרמל כך שיכסה את כל תחתית התבנית
מסדרים חצאי אפרסקים מגולענים צפוף כמה שיותר עם הפנים כלפי מטה (מוסיפים חתיכות שיתאימו במקומות שחסר)
מכינים את הבלילה:
בקערה מערבבים את היבשים:
1.5 כוסות קמח חיטה/כוסמין לבן
2/3 כוס סוכר קנים
3/4 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית סודה לשתיה
צביטה מלח
גרידה מלימון קטן
בקערה קטנה או כוס מדידה מערבבים את הרטובים:
3/4 כוס חלב סויה
כף חומץ
משהים 2 דקות
מוסיפים:
כפית תמצית וניל
3 כפות שמן קוקוס
כף רסק תפוחים
מעדן ביו במתיקות מעודנת (125 גרם)
אפשר לוותר על המעדן ולהוסיף 1/4 כוס רסק תפוחים
מערבבים את הרטובים ליבשים עד לבלילה סמיכה ואחידה
מסדרים את הבלילה בצורה אחידה מעל האפרסקים
זה בסדר שיראו את האפרסקים קצת אחרי שהבלילה מכסה אותם
העוגה תתפח ותכסה הכל
מכניסים לתנור ל- 30-40 דקות
(פה לקח 35 דקות)
אם יש צורך, מסובבים את
התבנית באמצע האפייה
מוודאים שהעוגה לא משחימה מידי אבל עדיין אפויה עד הסוף
אם היא לא אפויה עד הסוף אבל שלומה, מכסים עם ניר כסף או מכסה וממשיכים לאפות עוד 5 דקות
קיסם שננעץ יוצא עם פירורים לחים (הזהרו עם הבדיקה פה כדי לא לנעוץ את הקיסם באפרסק ואז לשבור את העוגה בטעות כשמנסים לשלוף אותו)
מוציאים מהתנור
מצננים שעה
הופכים על צלחת הגשה רחבה
אפשר ורצוי להגיש עם גלידת וניל טבעונית
שכחתי לגמרי להוסיף, אבל מומלץ גם להגיש עם עלי נענע
נשמר במקרר עד 4 ימים בכלי סגור

מתכוןמתכון

עוגת אפרסקים הפוכה עם הטעמים הכי מפנקים שיש_מתכון של גלי אלון בובר – מאסטר מתכונים
גלי אלון בוברספר המתכונים של
מתכון של

גלי אלון בובר

21 מתכונים