חומרים:
7 ביצים מופרדות
1 1/2 כוסות סוכר
3 כוסות קמח רגיל
2 א.אפייה
2 ס.וניל
3/4 כוס שמן
3/4 כוס מיץ תפוזים
1/4 כוס מיץ לימון + גרידת לימון
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
להרטבת העוגה:
1כוס מים חמים
2 כפות ריבת תות
קרם וניל:
2 שמנת מתוקה
1/4 כוס חלב
1 אינסטנט וניל
1 סוכר וניל
לקישוט :
דובדבנים מסוכרים
לפירורים :
חצי כוס אגוזים מקורמלים טחונים גס
אופן ההכנה:
1נקציף את החלבונים עם הסוכר והסוכר וניל לקצף יציב
2 נוריד מהירות ונוסיף את החלמונים את השמן בזילוף, נערבב את היבשים ונוסיף לסירוגין יחד עם המיץ תפוזים והלימון
3 נחמם תנור ל-180 מעלות ניקח תבנית של התנור נשמן מעט ונניח מעל נייר אפייה ונשמן מעט גם את הנייר ונפזר מעל מעט סוכר ונמזוג את הבלילה וניישר
4 נכניס לתנור ל-30 דקות או עד שהקיסם יוצא יבש ונצנן לגמרי
5 נוציא את העוגה עם הנייר אפייה על משטח עבודה ונתחיל לקרוץ עיגולים
6 נחתוך כל אחד באמצע ל-2 ונרטיב עם המים והריבה
7 ניקח את העודפים של העוגה ונטחן לפירורים ונערבב עם האגוזים המקורמלים ונניח בקערה גדולה
8 נקציף את חומרי הקרם לקרם יציב
נימרח כפית על הריבה ניסגור נמרח על הכל מהקרם ונצפה את הכל עם הפירורים
ונניח מעל דובדבן לקישוט
בהצלחה רוחמה כהן:❣❣❣